Keresés a tartalomban:
Jog

Malév - Az utasok jogai az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottsága előtt

2012. február 8.
Címkék: Malév utas jog kártérítés fogyasztóvédelem Simon Gábor fogyasztóvédelmi bizottság csőd
A Malév menetrend szerinti járatainak leállásával kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdések rendezéséről tájékozódik a törvényhozás tavaszi ülésszakának első napján, jövő hétfőn (2012. február 13.)tartandó ülésén az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottsága.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Malév, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Európai Fogyasztói Központ Magyarország, a Magyar Utazásszervezők Szövetsége, a Magyar Bankszövetség, valamint fogyasztóvédő civil szervezetek képviselőit hallgatják meg az ülésen.
 
"Amikor péntek reggel hat órakor leállt a Malév, még több mint 750 ezer utas rendelkezett érvényes foglalással. A cégvezetés korábban azt ígérte, senki nem járhat rosszul egy esetleges csőd miatt. Most mégis káosz van" - indokolta keddi közleményében a testületi ülés összehívását Simon Gábor (MSZP), a bizottság elnöke.
 
Hozzáteszi: a közlekedésért felelős uniós biztos szóvivője a napokban világossá tette, hogy a kártérítés jogi úton történő érvényesítésére - különösen az interneten vásárolt jegyek esetében - a gyakorlatban jelenleg nincs garancia.
 
A bizottság elnöke szerint számos utas igény sem a napokban kiadott kormányrendelet, sem pedig a hazai és uniós jogszabályok alapján nincs egyértelműen rendezve, ezért ha kell, akár jogszabály-módosításokkal is, de minél előbb meg kell oldani a kialakult helyzetet.
 
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez több panasz érkezett a Malév légitársaság működésképtelensége miatt, ezért az egyesület összeállított egy tájékoztatót,  mellyel segíteni kíván a fogyasztóknak  igényük érvényesítésében. A tájékoztató itt olvasható!
 

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez