Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Malév-botrány: tűzoltószerepben a Magyar Turizmus Zrt

2012. február 3.
Címkék: Magyar Turizmus Zrt Malév Budapest Airport repülőjegy kártérítés
Ahogy várható volt, a Malév leállására reagált a Magyar Turizmus Zrt. A szervezetre amolyan koordináló szerep várhat az elkövetkező napokban, amelyről frissen kiadott közleményükben is szót ejtenek. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a maga módján ugyancsak próbálja enyhíteni az utazók, a turisták gondjait.
Mit tehet a nemzeti légitársaság bedőlésekor a Magyar Turizmus Zrt? A rendkívüli helyzet kapcsán kiadott közleményükben egyfajta vészforgatókönyvvel álltak elő, de úgy is mondhatjuk, hogy tűzoltószerepben igyekeznek menteni a menthetőt.
 
„A Malév működésének leállításával összefüggésben a Magyar Turizmus Zrt. folyamatosan tárgyalásokat folytat a kormányzati illetékesekkel, a Budapest Airporttal, több légitársasággal és a szakmai szervezetekkel annak érdekében, hogy a Malév leállásával összefüggő járattörlések ne okozzanak komoly fennakadást a Magyarországra irányuló beutazó forgalomban. A nemzeti turisztikai marketingszervezet 19 külképviseletét és non-stop működő Contact Centerét is bevonja az információszolgáltatásba” – informált a részvénytársaság.
 
A közlemény kitér arra is, hogy „az MT Zrt. központi honlapjain (www.itthon.hu; www.visit-hungary.com) és a turisztikai külképviseletek honlapjain keresztül, megfelelő nyelveken teszi elérhetővé külföldi szakmai partnerei és a külföldi média számára a szükséges információkat, a Malév-utasok számára más légitársaságok és egyéb piaci szereplők által felkínált lehetőségeket, a Budapest Airport információit.”
 
Az MT Zrt. a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével is tárgyalásokat kezdett annak érdekében, hogy a Budapesten maradt utasok elszállásolása biztonságosan megoldódjon, a mai napon megjelenő miniszteri rendeletben foglalt kármentesítési lehetőség felhasználásával.
 
A turisztikai szervezet közleményében kiemeli: „Az MT Zrt. a saját tevékenységét illetően szintén mindent elkövetett a zökkenőmentes üzletmenet fenntartásáért, például a szervezés alatt álló, Magyarországra irányuló nemzetközi tanulmányutak résztvevőinek repülőjegyeit átfoglalta más járatokra.”
 
A Magyar Turizmus Zrt. a Malév-botrány kirobbanása utáni első hivatalos kommünikéjében így zárszavaz: „A nemzeti turisztikai marketingszervezet a saját hatáskörén belül mindent elkövet annak érdekében, hogy a Magyarországra irányuló turisztikai forgalom ne szenvedjen jelentős károkat…”

Sz.Z.A.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez