Keresés a tartalomban:
Jog

Fogyasztóvédelmi kampányt indít a GVH

2015. október 19., GVH/SV
Címkék: fogyasztó fogyasztóvédelem kampány árubemutató GVH
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2015. október 20-án figyelemfelhívó tájékoztató kampányt indít, „Gondolja Végig Higgadtan” címmel. A kampány célja, hogy segítse a fogyasztókat és a vállalkozásokat egyes tájékoztatások megtévesztő jellegének felismerésében, és javaslataival támogassa döntéseiket. Mindezzel a versenyhatóság a tudatos fogyasztói magatartást kívánja ösztönözni.
A GVH úgy ítélte meg a hozzá beérkező panaszok és bizonytalanságra utaló piaci jelzések, valamint a lefolytatott versenyhatósági eljárások tapasztalatai alapján, hogy számos területen szükséges felhívni a fogyasztók és a vállalkozások figyelmét a megtévesztő tájékoztatási módszerekre.
 
A GVH most elindított kommunikációs kampányában több téma bemutatásával ad tanácsokat mind a fogyasztóknak, mind a vállalkozóknak a döntéseiket megelőzően mérlegelendő szempontokat illetően.
 
A versenyhatóság első ilyen figyelemfelhívó fogyasztói tájékoztatóin – szórólapokon, plakátokon és elektronikus direkt marketing leveleken – a fiktív számlalevelekkel, a rák ellen ható szerekkel, a termékbemutatókkal, az üdülési joggal, a fogyókúrás készítményekkel és az utazási ajánlatokkal kapcsolatos visszásságokra reagálnak. E tájékoztatókat a jövőben újabbak követik.
 
A kampány tájékoztatói megtalálhatók a GVH honlapján, a Gondolja Végig Higgadtan menüpont alatt is.

Főbb témák:

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez