Keresés a tartalomban:
Gyakori kérdések

Határon átnyúló panaszok

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Címkék: határon átnyúló panasz Európai Fogyasztói Központ fogyasztóvédelem külföldi vásárlás webáruház
Külföldi vásárlással, szolgáltatással kapcsolatos panaszbejelentést a fogyasztó a saját tagállama szerinti fogyasztói központban tehet, ahol a panasz – az angol nyelvre történő fordítást követően – megküldésre kerül a vállalkozás székhelye szerinti tagállam fogyasztói központjába.

Mi minősül határon átnyúló fogyasztói panasznak?

A külföldi vásárlással, szolgáltatás igénybevételével kapcsolatosan felmerülő fogyasztói panaszokat nevezzük határon átnyúló fogyasztói panaszoknak.

Hová lehet fordulni, ha határon átnyúló fogyasztói panaszunk van?

A határon átnyúló panaszok rendezésére hozták létre az Európai Fogyasztói Központok Hálózatát. A hálózatnak minden tagállamban – valamint Norvégiában és Izlandon is – van egy központja, ahova határon átnyúló panasz esetén fordulhatnak a tagállam fogyasztói.

Magyarországon hol található a központ?


Európai Fogyasztói Központ Magyarország
Levelezési cím és ügyfélszolgálati iroda: 1088 Budapest, József körút 6.
Telefonszám: +36-1-459-4832
Fax: +36-1-210-2538
e-mail: info@magyarefk.hu
web: www.magyarefk.hu

Miért van erre szükség?

Határon átnyúló fogyasztói panaszok esetén a vásárlás, illetve a szolgáltatás helyszíne szerinti jogszabályok az irányadók, és az igényünket is a másik tagállambeli fórum előtt tudjuk csak érvényesíteni.

Hogyan történik az ügyintézés?

Külföldi vásárlással, szolgáltatással kapcsolatos panaszbejelentést a fogyasztó a saját tagállama szerinti fogyasztói központban tehet, ahol a panasz – az angol nyelvre történő fordítást követően – megküldésre kerül a vállalkozás székhelye szerinti tagállam fogyasztói központjába. A gazdálkodó szervezet székhelye szerinti tagállam irodája közvetlen megkereséssel fordulhat a gazdálkodó szervezethez. Ha a megkeresés eredményes, általában nincs szükség további lépésekre, és a fogyasztói panasz rendezése eredményesen zárul. Amennyiben nem vezet eredményre, tájékoztatást nyújt az igényérvényesítési lehetőségekről, különös tekintettel az alternatív vitarendezési eljárásokról, valamint azok feltételeiről, mely a hazai fogyasztói központon keresztül jut el a panaszoshoz.
 
A fogyasztói központok eljárása írásbeliségen alapul. A fogyasztók személyesen vagy írásban (ez lehet elektronikus és hagyományos levél is) fordulhatnak a központhoz, de konkrét megkeresés esetén, elsősorban a fordítási feladatok miatt, elengedhetetlen az írásos forma.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez