Keresés a tartalomban:
Elektronika

Skype profil törlés - lassan és nehezen

2015. április 3., Faludi Linda
Címkék: Skype profil kommunkáció porfiltörlés
Az egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő (IM) alkalmazást világszerte több mint 300 millióan használják, a Skype-nak nem csak a népszerűsége, de a profilkezeléshez való viszonya is egyedülálló.
Mivel a vállalati kommunikációban is egyre gyakrabban használják üzenetküldésre és IP alapú hívásra, sokan több Skype profillal is rendelkeznek. A céges Skype profilt értelemszerűen a céges e-mail címmel regisztrálják a felhasználók, a profil létrehozása pár perc. A gond akkor kezdődik, amikor törölni kell egy profilt, például azért, mert a felhasználó kilépett a vállalattól és többé nem szeretné használni ezt az accountot.
 
Az első meglepetés az, hogy profil törlés opció nem létezik a Skype-ban, sem az alkalmazásban, sem a skype.com-ra belépve elérhető adatlapokon. A Skype "hogyan töröljem a Skype profilomat?" kérdésre válaszoló támogató oldalán található szöveg első mondatából kiderül, hogy a profiltörlés két lépésben történik. A Skype-ba belépve meg kell nyitnunk az account beállításokat, majd a profil oldalt, itt - a cég megfogalmazása szerint - "töröljük a személyes adatainkat úgy, hogy véletlenszerű karaktereket írunk az érintett mezőkbe (az üresen hagyott mezőket nem lehet elmenteni)". Vagyis átírhatjuk a nevünket XYZ-re, elérve, hogy ezen adatok alapján ne találjanak meg minket a Skype adatbázisában.
 
Ez persze távolról sem jelenti a profil törlését; a korábbi Skype-os ismerősök ugyanúgy látják majd ezt a profilt, mint régebben, legfeljebb nem érnek majd el bennünket, ha nem jelentkezünk be.
 
Ahhoz, hogy valóban töröljék a profilunkat a Skype adatbázisából, fel kell vennünk a kapcsolatot a cég ügyfélszolgálatával, chaten vagy e-mailben. A chat valószínűleg gyorsabb, ebben az esetben a profiladataink megadása után jobb esetben egy-két percen belül felveszi velünk a kapcsolatot egy munkatárs, aki biztosan megkérdezi majd, miért döntöttünk a profil törlése mellett. Ezután megkér arra, hogy módosítsuk a profilunkat a fenti leírás szerint, majd ha ez megvan, átküld a chaten egy sablon szöveget arról, hogy most törli a profilt, amit így nem lehet majd elérni és újraaktiválni sem, beleegyezünk-e? Ha a válasz igen, már csak az ügyfélszolgálatos visszajelzését érdemes kivárnunk, de maga a törlési folyamat akár harminc napot is igénybe vehet, amíg le nem zajlik, a profil látható marad.

Más feladatot is kap az, aki Microsoft accountot használ a Skype-hoz is. Ha egy ilyen felhasználó törli a profilját, akkor a többi online Microsoft szolgáltatáshoz (outlook.com, OneDrive, WordOnline, stb.) sem fér majd hozzá, ezért érdemes megfontolni, hogy ehelyett leválasszuk a Microsoft profilt a Skype-ról, ezzel megspórolva a további ügyintézést. Aki mégis a Microsoft profil törlését választja, annak a törlés jóváhagyását követően hatvan napja van arra, hogy újra belépjen és ezzel leállítsa a törlési folyamatot. A profiltörlés két hónap után véglegessé válik. A Microsoft megfogalmazása szerint aki emellett dönt, annak érdemes rászánnia az időt arra, hogy "elvarrja a szálakat, és semmi fontosat ne hagyjon maga után, legyenek azok a OneDrive-on tárolt fájlok, e-mailek az Outlook.com-on, stb.
 
https://support.skype.com/en/faq/FA142/how-can-i-delete-my-skype-account

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez