Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Folytatódik az ásványvíz botrány

2012. január 30.
Címkék: ásványvíz Spar Aqua-Pet Kft szennyezettség mikrobiológia laboratórium
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint a Spar önellenőrzése nem cáfolja azt a tényt, hogy a tavalyi hatósági vizsgálatok többször is mikrobiológiai szennyezettséget mutattak ki az általa forgalmazott ásványvízben.
A Spar Magyarország Kft. szerdán független laboratóriumi vizsgálatok eredményére hivatkozva bejelentette, hogy az S-Budget ásványvíz minősége kifogástalan, fogyasztása biztonságos, és így a cég a terméket újra forgalmazza.
 
A VM csütörtöki közleménye rámutat: a Spar Magyarország önellenőrzése nem cáfolja azt a tényt, hogy a tavalyi hatósági vizsgálatok többször is mikrobiológiai szennyezettséget mutattak ki az említett vízben. Az áruházlánc nem a hatósági ellenmintákból végeztette el a vizsgálatokat, a Nemzeti Referencia Laboratórium korábbi vizsgálati eredményei helytállóak, az elrendelt intézkedések megalapozottak voltak.
 
A kormányhivatalok élelmiszerbiztonsági igazgatóságai 2011-ben három megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron) tartottak kereskedelmi ellenőrzéseket. A Spar Magyarország Kft. által forgalmazott csányi víznyerő helyről származó és helyben palackozott S-Budget ásványvizeket három különböző laboratóriumban, egymástól függetlenül vizsgálták. A szakemberek coliform, illetve Pseudomonas aeruginosa baktériumokat mutattak ki a termékekben. A hatóság felszólította az előállítót és a forgalmazót a termék visszavonására, és bírságot szabott ki.
 
Az élelmiszer-ellenőrző hatóság sorozatos kifogások miatt az ásványvíz-előállító csányi Aqua-Pet Kft. üzemében is vizsgálatot rendelt el. A helyszínen vett vízmintákban a korábbi laboratóriumi eredményekkel megegyezően újra kimutatták a mikrobiológiai szennyezettséget.
 
Forrás: Élelmiszer Online

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez