Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Baktériummal szennyezett ásványvizek: cáfol az AQUA-PET

2012. január 12.
Forgalomból kikerülő ásványvizeinek ügyében az AQUA-PET fellebez és sajtóközleményt adott ki. A Vidékfejlesztési Minisztérium emlékeztetett: a cég működését tavaly hasonló okok miatt már felfüggesztették.
Mint arról a korábbi hírek szóltak a Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUA-PET Italgyártó és Kereskedelmi Kft. palackozó üzeme ellen, mivel mikrobiológiai szennyezettséget állapított meg a cég két termékénél. Mivel az ásványvizek nem tartalmazhatnak coliform baktériumot, az ásványvíz forgalmazását a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta, és elrendelte kivonását a forgalomból, illetve kötelezte az üzemet a termék visszahívására.
 
A cég közleménye szerint a kivonás a két termék egy-egy cikkelemének, adott gyártási sorozatát érinti:
 
- SAGUARO PANNON-AQUA, 2 literes, szénsavmentes ásványvíz 2011. november 25-i gyártási sorozat - S-BUDGET, 2 literes, szén-dioxiddal dúsított ásványvíz 2011. december 6-i gyártási sorozat.
 
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint a szennyezés összesen csaknem 300 raklapnyi ásványvizet érint, egy raklap 384 palack ásványvizet tartalmaz.
 
A határozat kézhezvételét követően az AQUA-PET Kft. azonnal fellebbezéssel élt. Ezzel egyidejűleg a cég a hatósági ellenmintát benyújtotta felülvizsgálatra az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) Vízhigiéniés és Vízbizottsági Főosztályához. Az OKI a benyújtott hatósági ellenminták alapján a szóban forgó ásványvíz minőségét megfelelőnek ítélte, és nem találta benne az első-fokú Hatóság által megállapított szennyeződést - derül ki a Kft. közleményéből. Az AQUA-PET Kft. saját maga is mintát vesz minden egyes gyártás során, és a szóban forgó mintát a cég saját vizsgálatain is negatívnak találta.
 
„Mivel a saját vizsgálatunk és az OKI vizsgálata is negatív eredményt mutatott a szóban forgó minták esetén, értetlenül állunk a Heves Megyei Hatóság vizsgálati eredményei előtt. Véleményünk szerint a szennyeződés csakis a gyártási folyamaton kívül kerülhetett a mintába” – mondta Solymos János az AQUA-PET Kft. ügyvezető igazgatója. „Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy utána járjunk az ügynek, tisztázzuk magunkat, és minden kételyt kizáróan megnyugtassuk fogyasztóinkat az általunk forgalmazott ásványvizek megbízható és kitűnő minőségével kapcsolatban.”
 
A sajtóközlemény szerint az AQUA-PET Kft. csányi palackozóüzeme egyike Magyarország legkorszerűbb üzemeinek, amelynél alapvető fontosságú a minőségi
 
előírások maximális betartása. Az AQUA-PET üzeme IFS minősítéssel rendelkezik, amely az egyik legszigorúbb európai élelmiszerbiztonsági rendszer. Az üzem IFS auditjának megújítására nemrégiben került sor. E mellett a cég termékeinek minőségét rendszeresen ellenőrzi az SGS Fresenius Intézet (Institut Fresenius), amely a legnagyobb európai vízvizsgálati cég.
 
Az AQUA-PET Kft. ezúton kéri azon fogyasztókat, akinél esetleg található a szóban forgó két gyártási napon palackozott termékekből, hogy további ügyintézés céljából hívják a 06-70-233-23-33-a telefonszámot.
 
A VM emlékeztetett, hogy az AQUE-PET Kft. működését a hatóság 2011 szeptemberében hasonló okok miatt egyszer már felfüggesztette, de újraindulhatott az üzem, mivel a cég kijavította a hibáit.
 
Forrás: agrarszektor.hu

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez