Keresés a tartalomban:

Keresés

Keresés a magazin oldalain
Kereső szavak*
 
Keres

Találatok száma: 12
Értjük az élelmiszerek címkéit?
A magyar fogyasztók nagyobb része tartja pontosnak és hitelesnek azt, amiről az élelmiszerek címkéi tájékoztatnak, mint 28 európai ország átlaga - állapította meg a Nielsen 55 országban végzett felmérésében. Az optimista eredményt némileg árnyalja, hogy a válaszadó magyar fogyasztók 61 százaléka csak részben érti a címkéken szereplő táplálkozási információkat.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/june/elemiszercimke.html
 
Becsapós élelmiszerek?
A kereskedelemben kapható élelmiszerek címkéire nagy betűkkel kiírt állítások: „teljes értékű gabona”, „alacsony zsírtartalmú”, „cukormentes” azt az illúziót kelthetik, hogy a termék egészséges. A Muscle & Fitness magazin segítségével áttekintjük, hogyan lehetünk biztosak abban, hogy az általunk vásárolt élelmiszer valóban egészséges.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/februar14/egeszseges_elelmiszerek.html
 
Élelmiszer címkézés: életet menthet
Tisztában vagyunk azzal, hogy mit teszünk, hogy milyen élelmiszerrel kapcsolatos egészségügyi kockázatok léteznek? Mit találnánk, ha megvizsgálnánk bavásárlókosaunk tartalmát? Tekintse meg az EuroparlTV téjékoztató kisfilmjét.
/inet/kosar/hu/cikkek/2014/julius_14/elemiszer_cimkezes.html
 
Vizsgálat alatt a savanyúságok
Savanyúságokat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az 52 ellenőrzött termékből 27-nél indult hatósági eljárás, amelyből 13 esetben figyelmeztetésben részesítették a gyártókat. A súlyosabb kifogások miatt az előzetes adatok alapján az élelmiszer-ellenőrzési bírságok várható összege 2,5 millió forint lesz. A tapasztalatok és a vizsgálati eredmények alapján országos célellenőrzést rendeltek el.
/inet/kosar/hu/cikkek/2014/junius_14/nebih_vizsgalat.html
 
Kiugró kalóriák – átalakítják az élelmiszer címkéket az amerikaiak
Az amerikai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (FDA) közzétette javaslatát az élelmiszerek címkéinek átalakítására. A First Lady által is támogatott módosítások célja, hogy megkönnyítsék a fogyasztók számára a termékek kalóriatartalmának és összetételének értelmezését és nagyobb betűtípussal tűntetnék fel a címkén az egy adagra vonatkozó kalóriamennyiséget.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/februar14/elelmiszercimkek.html
 
Az EP elutasította a nanorészecskékre vonatkozó új meghatározást
Alacsony zsírtartalmú ízletes fagylalt, vitaminokkal dúsított olaj, halolajat tartalmazó kenyér - mind mesterséges nanorészecskéket tartalmazó élelmiszerek. Egyelőre nem tudni, hogy fogyasztásuk mennyire biztonságos, a fogyasztó azonban szabadon dönthet: az uniós szabályok értelmében a termék csomagolásán fel kell tüntetni, hogy tartalmaz-e ilyeneket.
/inet/kosar/hu/cikkek/2014/marcius_14/nanoreszecskek_az_elelmiszerekben.html
 
Tudja, hogy mi kerül a tányérjára?
Egészségünket nagyban befolyásolja az is, hogy mit eszünk. Az Európai Parlament szerint fontos, hogy az európaiak pontosan tudják, hogy mi kerül a tányérjukra, és milyen összetevőket tartalmaznak azok a termékek, amelyeket megvásárolnak. Ebben segíthetnek például az egyértelmű és könnyen érthető élelmiszercímkék.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/januar0/mit_is_eszunk.html
 
Vizsgáztak a laktóz- és gluténmentes termékek
„Szójamentes”, „laktózmentes”, „gluténmentes” jelöléssel ellátott élelmiszereket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a megtévesztő jelölés tükrében. A vizsgálat célja az volt, hogy a „mentes” jelöléssel ellátott élelmiszerek megfelelnek-e a jogszabályi előírásnak, illetve az élelmiszerek címkéjén a gyártó által feltüntetett adatoknak.
/inet/kosar/hu/cikkek/2015/nov-15/mentes-termekek.html
 
Részletesebbek lesznek az élelmiszercímkék
December 13-án, szombaton lép hatályba a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló uniós rendelet. A rendeletben kötelezően előírják, minek kell szerepelnie a csomagoláson – így a névnek, az összetevőknek, a nettó mennyiségnek és a szavatossági időnek. Az allergiában szenvedők az eddigieknél pontosabb információkat kaphatnak majd a megvásárolni kívánt élelmiszerről.
/inet/kosar/hu/cikkek/2014/december_14/elelmiszer_cimke.html
 
Kötelező lenne feltüntetni az alkoholos italok kalóriatartalmát
Április végén várható döntés az Európai Parlamentben arról a javaslatról, amely kötelezővé tenné az alkoholos italok kalóriatartalmának feltüntetését az unióban. Az EP egészségügyi bizottsága már márciusban felkérte az Európai Bizottságot, hogy 2016-ig készítse el a javaslat törvénytervezetét.
/inet/kosar/hu/cikkek/2015/aprilis_15/alkoholos_italok_kaloriatartalma.html
 
Következő

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez