Keresés a tartalomban:
Egészséges táplálkozás

Tudja, hogy mi kerül a tányérjára?

2014. január 28., Európai Parlament/SV
Címkék: Európai Parlament termék élelmiszercímke táplálkozás betegség
Egészségünket nagyban befolyásolja az is, hogy mit eszünk. Az Európai Parlament szerint fontos, hogy az európaiak pontosan tudják, hogy mi kerül a tányérjukra, és milyen összetevőket tartalmaznak azok a termékek, amelyeket megvásárolnak. Ebben segíthetnek például az egyértelmű és könnyen érthető élelmiszercímkék.
Az ábrákból kiderül, hogy milyen veszélyekkel járhat a nem megfelelő táplálkozás: jelentősen megnőhet például a cukorbetegség vagy szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. A részletekért kattintson a képre.




Róma adott otthont január 23-án az EP negyedik ReACT konferenciájának, amelynek az életminőség, a fenntarthatóság és az egészséges élelmiszerek voltak a témái.

Fenntarthatóság: a források korlátozottak, de az igények nőnek

A világban a legnagyobb változások az elmúlt 50 évben történtek, de nem élhetünk olyan világban, amely továbbra is úgy tesz, mintha a források kiapadhatatlanok lennének – vezette fel a témát Mario Tozzi geológus, a rendezvény házigazdája.

A föld 40%-át a világban mezőgazdaság tevékenységre használják. 2050-ben viszont tízből nyolc ember városokban él majd, ami felveti a kérdést, hogy ki fogja előállítani az élelmiszert – mondta Riccardo Valentini környezetvédelmi szakember.

Az vagy, amit megeszel

Carlo Cracco ismert olasz séf szerint az egészség és a fenntarthatóság egymástól nem elválasztható fogalmak. Tíz megvásárolt élelmiszerből, csak hetet fogyasztunk el” – hívta fel a figyelmet a statisztikákra. Cracco szerint fontos lenne már az iskolákban megtanítani a gyerekeknek, hogy miért fontos az egészséges táplálkozás.

„Az embereknek joguk van tudni, hogy mit esznek, ezért fontosak az élelmiszercímkék. Az egészséges étel ugyanis az alapoknál, az összetevőkkel kezdődik” – mondta.

Egészséges életmód

„Legyen szó a dohányzásról, hamis gyógyszerekről, az egészségügyi ellátásról, több európai irányelvre van szükség, hogy minden európairól gondoskodni lehessen” – hangsúlyozta Michele Mirabella, olasz újságíró az egészséges életmód kapcsán.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez