Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Weboldal az élelmiszer-biztonságról

2011. február 21.
Címkék: élelmiszer-biztonság dioxin-botrány ártalmas élelmiszerek
Ilse Aigner német agrárminiszter „Világosság, igazság“ címmel indít internet-portált, Hessen tartomány fogyasztóvédelmi központjának gondozásában. A portál célja, hogy fórumot biztosítson minden fogyasztónak, aki úgy érzi, hogy élelmiszer-vásárlásánál becsapták.
A portál közli majd a panaszt, egyúttal lehetőséget ad az érintett vállalkozásnak a válaszra. Közzéteszik az oldalon az ártalmasnak bizonyult élelmiszerekre vonatkozó figyelmeztetéseket, az ország minden részéből. Az oldal a mobil kommunikációs eszközökön is lehívható lesz.
 
Míg a fogyasztók nagy érdeklődéssel várják a lehetőséget, a tervet bírálják is: kritikusai szerint a portál alkalmat adhat arra, hogy kifogástalan árukat, korrekt vállalatokat pellengérre állítsanak.
 
A keresztényszociális miniszternő egyébként hangozatta, hogy a dioxin-botrány után február elején életbe léptetett szigorítások az élelmiszerek és állati tápok ellenőrzésénél csak az első lépést jelentették „az elmúlt évtizedek legnagyobb fogyasztóvédelmi offenzívájában.”

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez