Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Magyarország visszavonta a dioxin-rendeletet

2011. február 10.
Címkék: dioxin szennyezett sertéshús Európai Bizottság takarmány dioxin-szennyezés
Az országos főállatorvos visszavonta a dioxin-rendeletet, mert nem találja indokoltnak a korábban elrendelt intézkedések fenntartását.
Az eddigi vizsgálatok alapján a magyar piacon nem találtak dioxinnal szennyezett élelmiszert. A vizsgálatok messze a határérték alatti, úgynevezett háttérszennyezettséget mutattak csak ki. Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős hatóság a másodlagos élelmiszer-vizsgálatokon alapuló, meglévő eszközrendszerével hatékonyan képes kiszűrni a külföldről származó szennyezett termékeket – fogalmaz a határozat.
 
A főállatorvos február 1-én módosította a dioxin-rendeletet, de továbbra is fenntartotta a szigorú ellenőrzést. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a német sertéshúsok kötelező dioxin-vizsgálatát, és a német dioxin-botrány miatt a közvetlenül vagy közvetetten Németországból származó friss és fagyasztott sertéshús, sertés húskészítmények, valamint élő sertés felhasználásának és forgalmazásának átmeneti korlátozását január 19-én rendelte el.
 
Ezt a rendeletet Magyarország azt követően vizsgálta felül és módosította, hogy a vidékfejlesztési miniszter tárgyalásokat folytatott a szóban forgó ügyben Ilse Aigner német mezőgazdasági miniszterrel, valamint John Dallival, az Európai Bizottság egészségügyi biztosával.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez