Hamarosan érkezik az őssejtből készült hamburger | ||
---|---|---|
... szerinte idővel radikálisan megváltoztathatja az élelmiszerlánc működését. Post marhák izmaiból kiv...
Mark Post, a Maastrichti Egyetem kutatója az amerikai tudományos fejlesztési szövetség AAAS vanc... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/feb12/hambi.html | ||
Országos élelmiszerellenőrzés | ||
... hogy a köznyugalmat gyanús, GMO-val szennyezett élelmiszerekről szóló hírek zavarják meg. Az uniós... ... a közlemény szerint azért kereste fel a szegedi kutatóintézetet, miután korábban a vetőmag-termelő... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marc12/gmo.html | ||
Tiltás vagy önszabályozás? | ||
... rtartalmú, illetve kalóriadús és tápanyagszegény) élelmiszerek reklámja! Ezt is tartalmazza a Fogyas... ... gyerekeknek szóló tévéprogramokban.
Amerikai kutatók 3563 gyermek szüleitől gyűjtöttek be olyan... /inet/kosar/hu/cikkek/2010/aprilis/reklam.html | ||
Látja, hallja, falja…a reklám is hizlalja a gyerekeket | ||
... reskedelmi közleményeket illetően”, amelyek olyan élelmiszerekről illetve italokról szólnak, “amelye... ... etegség. Az ECOG (Európai Gyermekelhízás Csoport) kutató szervezet azt állítja, hogy közvetlen össze... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marcius/lunchbox.html | ||
Emelkedik a kereslet a környezetbarát csomagolás iránt | ||
... n nyernek leggyorsabban teret köszönhetően a nagy élelmiszer-és üdítőital piacnak (mely egyébként is... ... yozni, és bizonyítani - állítják a MarketResearch kutatói.
/inet/kosar/hu/cikkek/2011/june/kornyezetbarat.html | ||
Kiderült, mennyit hoztak a saját márkák | ||
... azzák, és általában a cég nevével jelzik őket. Az élelmiszerek esetében a kiskereskedelmi vásárlók á... ... crésze stabilan 35 százalék volt – idézi az MTI a kutatócég közleményét.
Háztartási vegyi árunál és... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/feb12/sajatmarka.html | ||
Rákkeltő a kóla? | ||
... nálják a Coca-Cola termékekben, a Pepsiben és más élelmiszerekben is. Az egyszerű karamell készülhet... ... bereknél is a rák kialakulását eredményezhetik. A kutatók is egyértelműen a mellett foglalnak állást... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/februar/cola.html | ||
Minden, amit a penészgombáról tudni illik… | ||
... urjánzó gombafélék növekvő veszélyt jelentenek az élelmiszerbiztonságra, de az erdőkre és számos áll... ... tó abban a tanulmányban, melyet a londoni intézet kutatója jegyez. Kiemeli, hogy: „a gombás megbeteg... ... rendelkezésre álló korszerű, gyors és megbízható élelmiszer-vizsgálati módszerek segítségével könny... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/may12/penesz.html | ||
Kevesebb só, alacsonyabb vérnyomás | ||
... A számítógépes modellezés tanúsága szerint, ha az élelmiszeripari vállalatok termékeik konyhasótarta...
Thomas Gaziano, a Harvard Egyetem kutatója és munkatársai 19 nagy ország statisztikai adatait ... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/may12/salt.html | ||
Sör és chips a hirdetésekben | ||
... hiszen az ilyen jellegű akciók aránya 2012-ben az élelmiszer és a vegyi áru termékeknél mindössze 5,... ... első félévben jelentős visszaesést tapasztaltak a kutatók, hiszen az ilyen jellegű akciók aránya 201... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/july12/gfk_leaflet.html | ||
|