Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Hamarosan érkezik az őssejtből készült hamburger

2012. február 21., France TV, Világgazdaság Online
Címkék: hamburger őssejt mesterséges hús orvostudomány
A Maastrichti Egyetem kutatói azt ígérik, hogy jövő őszig előállítják az első olyan hamburgerhúst, amelyhez nem használtak fel marhát.
Mark Post, a Maastrichti Egyetem kutatója az amerikai tudományos fejlesztési szövetség AAAS vancouveri konferenciáján beszélt a felfedezésről, amely szerinte idővel radikálisan megváltoztathatja az élelmiszerlánc működését. Post marhák izmaiból kivont őssejtek segítségével állított elő a marhahússal száz százalékig egyező szövetet. A kutató szerint hamarosan, az orvostudományban már két évtizede alkalmazott technológia segítségével bármilyen őssejtből húst állíthatnak elő – írja a FranceTV.
 
Post ígérete szerint jövő októberig leteszi az asztalra az első mesterségesen előállított hamburgert. A tudós meglátása szerint a módszer jelentősen hozzájárulhat a környezetvédelemhez, hiszen a marhák felelősek a metánkibocsátásért, ez a gáz pedig húszszor erősebb az üvegházhatás szempontjából, mint a széndioxid, a teljes kibocsátásnak pedig 18 százalékát teszi ki. Post elismerte, hogy a mesterséges húsnak száz százalékig egyeznie kell az ismert, természetes változattal, mert csak így van esély arra, hogy rábeszéljék az embereket a termék megvásárlására.
 
Szerző: FranceTV - Világgazdaság Online

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez