Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Sör és chips a hirdetésekben

2012. július 25., Élelmiszer Onlinr
Címkék: hirdetés akciós újság sör chips Gfk Hungária Leaflet Monitor
A GfK Hungária akciós újságok piacát vizsgáló Leaflet Monitora szerint a nyár első hónapjában jelentősen megugrott az alkoholtartalmú sörök és a ropogtatnivalók hirdetéseinek száma. A hirdetett termékkategóriák között a feldolgozott hústermékek szerepelnek messze a legtöbb hirdetésben.

Júniusban - vélhetően a futball Európa-bajnokság hatására - jelentősen nőtt az alkoholos sör és a chips kategóriákba tartozó termékek hirdetési aktivitása, derül ki a GfK Leaflet Monitor kutatás 2012. első félévi adataiból. A június hagyományosan erős hónapnak számít a sör termékkategóriában, a ropogtatnivalók vonatkozásában pedig 32 százalékkal több hirdetés jelent meg idén júniusban, mint 2011 azonos hónapjában.
2012 első félévét 2011 azonos időszakával összehasonlítva kiderül, hogy az országos FMCG leafletekben továbbra is az előkészített-feldolgozott húsáruk állnak az első helyen a hirdetések számát tekintve, ezt követően az alkoholmentes italok következnek, a 3. helyen pedig a testápolás kategória termékei szerepelnek.

A hirdetések összes száma is növekedett: míg 2011-ben 45 575 db FMCG hirdetés jelent meg a vizsgált kiadványokban, addig idén már 50 081 db termék szerepelt ugyanezen akciós újságokban. Az akciós periódus érvényessége 1 nappal nőtt, így az első félévben átlagosan 15 napig volt érvényes egy leafletben meghirdetett akciós ár.
A speciális csomagolású akciók (1+1, 2+1, multipack, duopack, túltöltések, stb.) tekintetében az első félévben jelentős visszaesést tapasztaltak a kutatók, hiszen az ilyen jellegű akciók aránya 2012-ben az élelmiszer és a vegyi áru termékeknél mindössze 5,7 százalék volt, szemben a 2011-ben regisztrált mintegy 9 százalékkal. Ezeknek a vásárlás-ösztönző csomagolásoknak a legkedveltebb kategóriáit 2012-ben a joghurtok (12,3 százalék), a túró rudik és tejszeletek (5,2 százalék), valamint a fogkrémek (4,5 százalék) adták. Mindazonáltal e sorrend megegyezik a 2011-es évben tapasztalt sorrenddel.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez