Új szabályozás az élelmiszercímkékről | ||
---|---|---|
... képek illusztrálnak vagy szavak emelnek ki (pl. „eperrel”), illetve amelyek alapvető jellemzői az a... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/jan12/cimke.html | ||
Uborka: Madrid tiltakozik, a járvány tovább tart | ||
... r nem is tudják eladni s nehézségek vannak még az eper értékesítésénél is. A fogyasztóvédelmi, az eg... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/may/uborka.html | ||
Becsapnak minket az álmagyar eperrel | ||
... íze, mint az importált, például spanyol és görög eperé, több kereskedő arra használta ki az alkalm... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/apr12/eper.html | ||
Húsvéti tanácsok - receptekkel! | ||
... öző salátafélék, retek, zöldköretek, cékla, alma, eper – az enyhe időjárás miatt idén már magyar epe... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/aprilis_14/husveti_tanacsok.html | ||
Kevesebbet és ritkábban veszünk gyümölcsöt | ||
... a befőzéshez is használt nyári idénygyümölcsökre (eper, cseresznye, meggy, illetve barack), valamint... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/junius_14/gyumolcsfogyasztas.html | ||
Élelmiszer-biztonság: RASFF 2013. évi jelentés | ||
Az EU tagországokban működő, az élelmiszerekre és a takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző rendszer (RASFF, Rapid Alert System for Food and Feed) létrehozását a 178/2002/EK rendelet írta elő. Európa minden eddiginél jobban rá van utalva élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerére (RASFF), amely azt hivatott biztosítani, hogy élelmiszereink megfeleljenek a világ egyik legszigorúbb élelmiszer-biztonsági előírásrendszerének. /inet/kosar/hu/cikkek/2014/junius_14/elelmiszerbiztonsag.html | ||
Miért mesterséges ízűek a banán aromás ételek? | ||
... lható legyen az élelmiszerekben, egy érett, friss eper ízét például képtelenség egyszerű módszerrel ... Eper plusz narancs egyenlő ananász... lepő módon lehet becsapni az ízlelőbimbóinkat, az eper és a narancs ízesítők keverékét például ananá... /inet/kosar/hu/cikkek/2014/september_14/mesterseges_izesitok.html | ||
Nagy, balatoni fagyiteszt | ||
Balatoni fagyizókat tesztelt a NÉBIH júliusban. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) legújabb terméktesztjén a hatóság szakemberei a 20 legkedveltebb balatoni fagylaltozót és termékeit ellenőrizték. Az érzékszervi bírálat során a szakemberek a fagylaltok színét, illatát, ízét, állagát 0-20 pontig értékelték. A csokifagyik közül a leggyengébb termék is „átlagos” érzékszervi minősítésű lett, az eperfagyinál viszont akadt „átlag alatti” is. /inet/kosar/hu/cikkek/2015/august-15/fagyiteszt.html | ||
Kezdődik az eperszezon | ||
... gyasztható ugyanabban a minőségben. A most induló eperszezon három hétig tart, bár el lehet húzni ak... /inet/kosar/hu/cikkek/2011/majus13/magyar_eper.html | ||
|