Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Vigyázat! Átverős "nyereményjáték"

2015. szeptember 25., Magyar Bankszövetség/SV
Címkék: mobil mobilfeltöltés csaló telefonkártya nyereményjáték
Egy aktuális, telefonos csalássorozatra hívja fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség. Az elmúlt napokban több tucat, sikeresen megvalósított csalási esetről érkezett panasz több mint 10 magyarországi bankhoz.

Bankkártya adatainkat mindig fokozott óvatossággal kezeljük, ne adjuk ki sem telefonos megkeresések, sem közösségi oldalon történő felhívások esetén!

Az elkövetők mobiltelefon társaságok hivatalos ügyintézőinek adják ki magukat. „Nyereményjáték” 100 ezer forintot meghaladó, sikeres nyerteseként arra kérik az ügyfelet, hogy töltsön fel egy megadott számhoz tartozó telefonkártyára elektronikusan 10 ezer forint körüli összeget. A feltöltés végrehajtása ellenére az ígért nyereményhez a károsultak természetesen nem jutnak hozzá.
 
A Bankszövetség felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy ezekben az esetekben a kártyabirtokos önszántából, szabályos pénzügyi tranzakciót hajt végre a telefonkártya feltöltésével, így a bank részéről nincs lehetőség a tranzakció visszavonására, az összeg visszafizetésére.
 
A hasonló esetek elkerülése érdekében, nyeremény reményében senki ne töltsen fel ismeretlen telefonkártyákat!
 
Amennyiben Ön is a csalók áldozatává vált, kérjük, forduljon a rendőrséghez!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez