Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Tojáshiányt okozhat a McDonald's

2015. szeptember 11., Faludi Linda
Címkék: McDonalds tojás reggeli McMuffin szendvics
A világ legnagyobb gyorsétteremlánca a tervek szerint egész nap kínálja reggeli menüit, az AdAge-nek nyilatkozó szakértők szerint ezzel tovább növelve az Egyesült Államokban már most is gondot okozó tojáshiányt.
A McDonald's reggeli menüvel kapcsolatos bejelentése sok vendégnek szerzett örömöt, az iparági szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a reggeliztetés terjedése tojáshiányt és áremelkedést okoz az Egyesült Államokban. Az amerikai tojásárak száguldottak az első félévben: júniusra elérték a rekord magasságnak számító tucatonkénti 2,57 dollárt, az árszint pedig júliusban is változatlan maradt az amerikai mezőgazdasági minisztérium adatai szerint.
 
Az áremelkedés oka, hogy az év első hat hónapjában több mint 48 milló baromfi pusztulását okozta a madárinfluenza. Az amerikai háztartások az ősszel kezdődő ünnepi szezonban jóval több tojást vásárolnak, idén minden bizonnyal igen magas áron. A piaci helyzet eleve feszült, ha pedig a McDonald's bejelentésének megfelelően valóban egész nap kínál majd reggelit október 6-tól, a szupermarketeknek gondot okozhat a tojásbeszerzés, a tojással készített termékek ára pedig biztosan emelkedik majd - mondta el az AdAge-nek Darren Tristano, a Technomic elemzője.
 
A helyzet súlyosságát jelzi, hogy egyes étteremláncok már elkezdték csökkenteni tojásfelhasználásukat. A Panda Express például tojás helyett kukoricával kínálja a pirított rizst, a Gourmet Burgers pedig bizonyos salátákban uborkára cserélte a keménytojást. A McDonald's viszont többek között a tervek szerint a tojásos McMuffin szendvicsre építi majd kiterjesztett reggeli választékát, a lépés a vállalat szerint 2,5 százalékkal növelheti az éves értékesítéseket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez