Keresés a tartalomban:
Jog

Jogsértések a Commerzbanknál

2015. október 6., MNB/SV
Címkék: MNB bírság bank Commerzbank
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálta a Commerzbank Zrt. tevékenységét. A jegybank vizsgálata nyomán megállapította, hogy a bank bizonyos tevékenységei nem minden tekintetben felelnek meg a jogszabályi előírásoknak. A jogsértések miatt az MNB 20 millió forint felügyeleti bírságot rótt ki a bankra, és kötelezte a jogsértések megszüntetésére.
Utóbbi keretén belül a banknak a jogszabályok szerint kell elvégeznie egyes ügyleteinek átminősítését és el kell számolnia a szükséges mértékű értékvesztést.
 
A bírság mértékének meghatározásánál a jegybank tekintettel volt a Commerzbank által elkövetett jogsértések súlyosságára, a cselekménynek a biztonságos működésre gyakorolt hatására, a szabályszegéssel előidézett kockázatra. Súlyosbító körülménynek számított a jogsértések ismétlődése, tekintve, hogy számos hiányosság megszüntetésére már a pénzügyi felügyeletet korábban ellátó hatóság is kötelezte a hitelintézetet.
 
A pénzpiac átlátható működésének alapvető biztosítéka, hogy az itt tevékenykedő intézmények a jogszabályokban meghatározott előírások maradéktalan betartása mellett működjenek, így a jegybank jogsértések észlelése esetén a jövőben is szigorúan és következetesen fog fellépni, az intézkedések végrehajtását pedig minden esetben nyomon követi.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez