Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Átcimkézett és hamis termékek

2015. március 17., NÉBIH/SV
Címkék: NÉBIH hamis termék kávé csokoládé címke
Lejárt minőségmegőrzési idejű, átdátumozott, hamisított élelmiszereket találtak egy bérelt Bács-Kiskun megyei raktárban. A helyszínen 132 raklapnyi kávét, édesipari terméket, energiaitalt foglaltak le. A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei a hamisításhoz szükséges eszközöket is megtalálták a raktárban.

Az „Alete Kinder Keks” hamisított csomagolásán az alábbi adatok szerepelnek:

06/2015
 
30870883
 
23:52

A NAV Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei a rendőrség munkatársaival közösen egy raktárban nagy mennyiségű élelmiszert találtak, ezért azonnal értesítették a megyei Kormányhivatal élelmiszerbiztonsági szakembereit, akik megállapították, hogy a raktár élelmiszer-tárolására engedéllyel nem rendelkezett, illetve higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak: nagy mennyiségű egér- és madárürülék volt a helyiségekben.
 
Az ellenőrök a legnagyobb mennyiségben 2014. júniusában lejárt „ALETE Kinder Keks”-et találtak a raktárban. A helyszíni szemlén a NÉBIH KÜI szakemberei megállapították, hogy az elkövetők az eredetei dátumot lefestették, és azt 2015. júniusra módosították. A helyszínen a hamisításra használt eszközöket (festék, bélyegzők, új etikett címke) is lefoglalták. Az egységben további termékek (kávé, egyéb édesipari termékek, energiaitalok) hamisítása is zajlott.
 
Az eljárás során a bérlő cég részéről képviselő nem jelent meg, így a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet megállapítani, hogy került-e már forgalomba a hamisított termékekből.

Fontos, hogy bár magukat a termékeket átcímkézték, azonban a papírdobozon belül, a fóliacsomagoláson még az eredeti 06/2014-es dátum látszik. A hatóság felhívja a fogyasztók és a forgalmazók figyelmét ennek ellenőrzésére.
 
A hatóság kéri a vásárlókat, hogy amennyiben hamisított termék került a birtokukba, azt jelentsék a NÉBIH Zöld számán (06-80/263-244).

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez