Keresés a tartalomban:
Jog

Együttműködési megállapodást kötött a GVH és az MNB

2015. április 1., GVH/SV
Címkék: Gazdasági Versenyhivatal Magyar Nemzeti Bank együttműködés ellenőrzés konzultáció
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) között létrejött együttműködési megállapodás célja a két hatóság tevékenységének kölcsönös segítése.
A GVH és az MNB szándéka, hogy feladataik ellátásakor a szervezetekA megállapodás további célja, hogy a hatóságok vezetői konzultációk keretében is erősítsék együttműködésüket, valamint szakértői egyeztetéseken vitassák meg a közös jogalkalmazási kérdéseket, és tájékoztassák egymást, ha a másik hatóság hatáskörét is érintő problémát azonosítanak, vagy ha álláspontjuk szerint a jogszabályok módosításának szükségessége vetődik fel.
 
Az együttműködési megállapodás keretében az MNB szakmai segítséget is nyújt a GVH által végzett, a pénzügyi szektort érintő piacelemzésekben, ágazati vizsgálatokban, valamint az egyes eljárásokban.
 
A GVH és az MNB abban is megállapodott, hogy a két szervezet összehangolt ellenőrzést folytat, ha a pénzügyi ágazati jogszabályok esetleges módosulása érdemben érintené a versenyt.
 
Az GVH és az MNB törekvése, hogy szorosabb, egyenrangú partneri együttműködésük növelje a jogszabályokban meghatározott feladataik ellátása és a jogérvényesülés hatékonyságát, továbbá megteremtse azon feltételeket, amelyek hozzájárulhatnak egymás segítéséhez a jogszabályokban előírt együttműködésen túl is, valamint előmozdítsa, hogy a közvélemény mind jobban megismerje és elismerje e hatóságok tevékenységét.
 
A GVH és az MNB együttműködésének részleteit a szervezetek közötti megállapodás rögzíti, amelynek teljes szövege a www.gvh.hu és a www.mnb.hu oldalon olvasható

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez