Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Az Apple ismét az élen

2015. május 27., MTI/SV
Címkék: Appla Google Microsoft Brandz
Újra az Apple a világ legértékesebb márkája, megelőzve a Google-t, visszaszerezve ezzel vezető pozícióját a Top 100-as listán – derült ki a WPP és a Millward Brown közleményéből. Bár az AppleWatch igen népszerűnek bizonyult, a sikert mégis az iPhone 6 hozta meg az Apple számára.


Az Apple márkaértéke évről-évre 67%-os növekedést mutat, így 2015-re elérte a 247 milliárd dollárt. A második helyet elfoglaló Google 9%-os növekedésével jelenleg 173,3 milliárd dollárt ér.
 
A Microsoft márkaértéke 115,5 milliárd dollár – 28%-os növekedésével, egy helyet előreugorva jelenleg harmadik a listán.
 
„Az Apple továbbra is uralni tudja kategóriáját, köszönhetően annak, hogy fejlesztéseivel időről időre valós értéket teremt fogyasztói számára. Egyesíti racionális és érzelmi szükségleteiket, ezzel szórakoztató módon egyszerűbbé teszi az életet. Az Apple tisztában van a helyzetével, s kiválóságának folyamatosan hangot is ad” – nyilatkozott Petra Prusova, a Millward Brown Central Europe ügyvezetője.
 
A Top 100-as lista jelenlegi teljes összesített márkaértéke 3,3 trillió dollár. Ez 2014-hez képest 14%-os, míg a lista tíz éves fennállása óta 126%-os növekedést jelent.
 
„Annak ellenére, hogy egy zavaros évtizeden vagyunk túl, a márkaértékek jelentősen növekedtek. Ahol most tartunk, az egy kulcsfontosságú pillanat a márkaépítőknek. Kialakulóban van egy új igényszint és a fogyasztói szokások is változnak. Az utóbbi 10 év márkaértékelései azt mutatják, hogy kiemelkedően megtérül az erős és értékes márkák építésébe történő befektetés.” – mondta David Roth, WPP.



További érdekességek és főbb megállapítások az idei BrandZ Top 100 tanulmányból:A BrandZ Top 100 tanulmányt a WPP marketing és márkatanácsadója – a Millward Brown – készíti. Ez a világon az egyetlen rangsor, amely a potenciális és a jelenlegi fogyasztók értékelését is felhasználja - a pénzügyi adatok mellett,- a márkaértékek meghatározásához.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez