Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Vigyázat! Csaló albérlet közvetítők!

2015. január 28., magyar narancs,hvg/SV
Címkék: bérlet lakásbérlet albérlet csalók albérleti díj kaució
Eddig nem látott módon csapta be egy csoport az albérletkeresőket, egyenként minimum 240 ezer forintot csaltak ki állítólagos albérletek hirdetésével. A csalók havi 80 ezer forintos bérleti díjért és kéthavi kaucióért kínáltak az interneten a többnyire 50 és 60 négyzetméter közötti, ízlésesen berendezett, gépesített 1,5 szobás lakásokat Buda központi helyein.
A lakásokat magánszemélyként, illetve egy sárvári székhelyű kft nevében hirdették meg, az érdeklődőket azonban a lakás helyett egy köztérre hívták, ahol rengeteg adatot kértek el tőlük, majd később közölték velük e-mailben, hogy a lakás már elkelt, de egy hasonlót tudnak ajánlani, amelynek lefoglalásához azonban kéthavi kauciót és az első havi albérleti díjat is elkérték, 240 ezer forintot annak ellenére, hogy a konkrét lakást nem is mutatták meg.
 
A találkozó során az ügyfelekkel egy előfoglalási szerződést írattak alá a sárvári cég és a nem létező lakástulajdonos nevében, amelyen szerepelt az is, a 240 ezernyi foglalót visszaadják, ha a bérlő mégsem akarja kivenni a lakást, amelyet azért nem mutattak meg a szerződés előtt, mert "az előző lakók épp akkor pakoltak". Valójában azonban a szerződésekben megjelölt címeken lakók nem is tudtak arról, hogy a lakásukat egy állítólagos cég meghirdette.
 
A Magyar Narancs azt írja, a jóhiszemű bérlőkön kívül az ingatlanközvetítők sem tudták, hogy csalásról van szó, őket ugyanis egy félig-meddig hivatalosnak tűnő állásinterjút követően vettek fel. A közvetítőktől egy nő vette át a foglalásra szánt 240 ezer forintokat.
 
A csalásra úgy derült fény, hogy az állítólagos főnökök eltűntek, mikor a kulcsokat kellett volna átadni, ezután a közvetítő és a bérlők együtt tettek feljelentést a rendőrségen, de a csalók december végén ugyanezzel a módszerrel ismét dolgozni kezdtek, ekkor ismét lefülelték őket.
 
A csalók lefülelésében segédkező lap szerint csalással működő álingatlanosok feje egy minden bizonnyal külföldön tartózkodó férfi, de az ügyfelekkel csak az állítólag szintén átvert ingatlanközvetítők találkoztak. A nő, aki a közvetítőktől átvette a foglalókat egy külföldi számlaszámra továbbította az összegeket.
 
Jelenleg tíz károsultról tudnak, de elképzelhető, hogy többen is áldozatul estek a csalásoknak. A Magyar Narancs úgy tudja, a II., a VI. és a XIII. kerületi kapitányságra is érkeztek bejelentések ugyanarról a bandáról.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez