Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Melyik a legbiztonságosabb vágódeszka?

2015. február 6., Szupermenta/SV
Címkék: konyha vágódeszka baktárium vegszerek takarítás főzés
A konyha egyik alapeszköze a vágódeszka. Mindig kéznél van, hiszen a főzés minden fázisában szükségünk lehet rá. A Wisconsini Egyetem Ételkutatási Intézetének tudósai bizonyították, hogy a fa vágódeszkáról az ételmérgezést okozó baktériumok 99,9%-a eltűnt, szemben a műanyaggal, amelyen a szalmonella, lisztéria, és E.coli baktériumok nagyszerűen megmaradtak.
A kutatók akkor tették ezt a felfedezést, amikor annak módját keresték, hogyan lehet a fa vágódeszkát a műanyaghoz hasonlóan higiénikussá tenni – ám azt találták, hogy míg a mosatlan, éjszakára kint hagyott műanyag deszkán a baktériumszám növekedett, addig a fán gyakorlatilag a nullához közelített.

Tippek:



Típus    Előnyök    Hátrányok
Fa    higiénikusabbak nehezebbek, több helyet foglalnak
Műanyag különböző színben és stílusban kaphatók, mosogatógépben is tisztíthatók, könnyűek különböző színben és stílusban kaphatók, mosogatógépben is tisztíthatók, könnyűek
Üveg könnyen tisztíthatók csorbíthatják a kést és balesetveszélyesek, könnyen törnek, szilánkokat eredményezhetnek használat közben

Tisztítás:


Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez