Keresés a tartalomban:
Egészséges táplálkozás

Piszok, pókhálók, macskák - ezt találták a pékségben

2015. augusztus 14., NÉBIH/SV
Címkék: pékség kenyér ellenőrzés NÉBIH
Több pékséget ellenőrzött a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az ellenőrzés eredményeként egy budapesti üzem működését, nyomonkövethetőségi és súlyos higiéniai problémák miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek. Emellett mintegy 1800 kg terméket kellett megsemmisíteni azok ismeretlen eredete miatt. Az eljárás során milliós nagyságrendű bírság várható.
Többek között kosz, pókháló, rendetlenség fogadta a KÜI ellenőreit abban a budapesti pékségben, ahol hétfőn reggel ellenőrzést tartottak. Az üzembe – a dolgozókon kívül – két macskának is szabad bejárása volt. Az udvaron és a pékségben boltoktól visszagyűjtött – esetenként már penészes – péksüteményeket és kenyeret tároltak.
 
Az üzemben nyomonkövetési rendszert nem működtettek. A pékség raktárában házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztotta húsokat is tároltak. Több fűszerkészítmény lejárt minőségmegőrzési idejű volt és jelöletlen zsákokban nagy mennyiségű (500 kg) zsemlemorzsát találtak az ellenőrök.
 
Tekintettel a higiéniai körülményekre a KÜI szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését. A helyszínen talált, összesen mintegy 1800 kg jelöletlen, illetve nem nyomonkövethető terméket (péksütemények, száraz kenyér, hús stb.) megsemmisíttették.
 
Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Az ellenőrzésről készült videó itt megtekinthető:

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez