Keresés a tartalomban:
Autó

Viharkár az autóban - csak cascoval fizet a biztosító

2015. augusztus 19., biztositasiszemle.hu/SV
Címkék: vihar kár autó biztosítás kár biztosítás casco
A hétfői vihar nemcsak az ingatlanokban, hanem sok autóban is kárt tett - írja a Totalcar. A keletkezett kárt csak akkor téríti meg egy biztosító, ha a kocsi teljeskörű casco biztosítással rendelkezik.
Ilyenkor a káreseményről számított öt nap áll rendelkezésre az internetes vagy személyes kárbejelentésre és ezután általában egy-két napon belül kijönnek felmérni az autót, amit ezt követően lehet elvinni a szervizbe.
 
Egyre több számlás szervizben vállalnak kárügyintézést is a javítás mellett. Ha találunk egy ilyet, elég oda bevinni az autót, a többit a cégek egymás közt intézik. Manapság egy teljes körű, pár éves Golf-kategóriás kocsira érvényes cascóbiztosítás díja 50-80 ezer forint, de ez már a maihoz hasonló természeti csapásokra is érvényes és nincs felső határa a kártérítésnek. Ha az autó javítása nem gazdaságos, vagy nem biztonságos, mert olyan helyeken sérült, gazdasági vagy műszaki totálkárra minősítik.

Kedd délig közel 100 millió forintos kárról érkezett bejelentés az Aegon Magyarországhoz az elmúlt napok viharai után. A legtöbb kárt a pincék, garázsok elöntése, az autók beázása okozta, de sok helyen az áramkimaradás okozott gondot. A bejelentések száma valószínűleg nőni fog, pedig idén már meghaladta a kétmilliárd forintot is a meteorológia károk összege.
 
Ha valaki több információt szeretne megtudni arról, hogyan védekezhet a hirtelen lecsapó nyári viharok ellen, az Aegon Országos Kármegelőzési Program honlapján, a www.karmegelozes.hu oldalon szezonális jótanácsokat, információkat talál erről.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez