Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Halálos fogyókúrás tabletták a neten

2015. április 22., Faludi Linda
Címkék: internet gyógyszer hamis gyógyszer fogyókúra fogyókúrás tabletta
A brit rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon az interneten hirdetett, ellenőrizetlen származású és gyártású fogyókúrás tablettákat, miután egy huszonegy éves lány belehalt egy ilyen készítmény fogyasztásába.
Eloise Aimee Parry néhány órával azután vesztette életét, hogy - az édesanyja elmondása szerint - a csomagoláson ajánlottnál is nagyobb adagot vett be az interneten vásárolt, ismeretlen összetételű tablettákból. A CBS tudósítása szerint a hatóságok még vizsgálják a készítmény összetételét, de az már biztos, hogy a tabletták tartalmazták a dinitrofenol (DNP) nevű, rendkívül mérgező és veszélyes anyagot.
 
A brit élelmiszerbiztonsági hivatal arra kérte a lakosságot, hogy semmiképpen ne fogyasszon DNP tartalmú szereket, mert az iparban használt vegyület nem alkalmas emberi fogyasztásra és rendkívül veszélyes. A DNP hatásai régóta ismertek: 2011-ben egy a Journal of Medical Toxicologyban megjelenő tanulmány kimutatta: legalább hatvanketten haltak bele a DNP tartalmú készítmények fogyasztásába. A molekula hatására az emberi szervezet rendellenesen gyors tempóra kapcsol: felszökik a láz, gyorsul a légzés és a szívverés, a folyamat - mint a brit lány esetében is - a keringési rendszer teljes összeomlásához vezethet.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez