Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Felfüggesztették a Norbi Update részvényértékesítését

2014. szeptember 22., MNB/SV
Címkék: Norbi Norbi Update MNB részvény jegybank részvénykibocsátás
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában kötelezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t. részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére, s ennek közzétételéig befektető-védelmi okból felfüggesztette a forgalomba hozatali eljárást.
Korábbi sajtóhírek és befektetői érdekvédelmi bejelentések szerint a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-ról (kibocsátó) a jóváhagyott összevont kibocsátási tájékoztatótól eltérő információk jelentek meg, ezért az egyik befektetői szervezet kérte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) intézkedését.
 
Az MNB – a befektetői érdekekre tekintettel – rendkívül gyors eljárásban vizsgálta meg, hogy a kibocsátó részvényértékesítésével kapcsolatos újabb bejelentések, információk összhangban állnak-e a jóváhagyott tájékoztatóban foglaltakkal. Az MNB e körben mérlegelte, hogy a tájékoztató jóváhagyását követően jelentek-e meg olyan lényeges tények, körülmények, amelyek a tájékoztató kiegészítését indokolhatják. Ennek során a jegybank ellenőrizte a bejelentésben jelzett állítások és a sajtóban megjelent információk valóságtartalmát, továbbá nyilatkozattételre hívta fel a kibocsátót és a forgalmazót.
 
A jegybank a kibocsátó és a forgalmazó által benyújtott dokumentumoknak a részvényértékesítési tájékoztató tükrében való értékelése alapján megállapította: a tájékoztató közzétételének engedélyezése és forgalomba hozatali eljárás lezárása (illetve az értékpapírral történő kereskedésnek a szabályozott piacon való megkezdése) között lényeges, a kibocsátó piaci, gazdasági, pénzügyi, jogi helyzetének és annak várható alakulásának, valamint az értékpapírhoz kapcsolódó jogoknak a befektető részéről történő megalapozott megítéléséhez szükséges új – a védjegyek rövid időn belüli kibocsátóba történő apportálásának szándékára vonatkozó – tény jutott az MNB tudomására.
 
Mindezek miatt az MNB ma közzétett határozatában elrendelte a tájékoztató kiegészítését, amelyet – a jegybank közzétételi engedélyezési eljárását kérelmezve – legkésőbb 2014. szeptember 22-én 16.00 óráig kell benyújtania a kibocsátónak a jegybankhoz. Az MNB e mellett – befektető-védelmi okból – a kiegészített tájékoztató közzétételéig azonnali hatállyal felfüggesztette határozatában a részvények forgalomba hozatali eljárását is.
 
Egyes sajtótalálgatásokkal szemben a tájékoztató kiegészítésének előírása a jogszabály alapján nem jelenti a részvényértékesítés érvénytelenítését. A jogszabályi előírások szerint a tájékoztató kiegészítésének hatósági előírása esetén – tekintet nélkül arra, hogy a kiegészítés pozitívan vagy negatívan befolyásolja vagy befolyásolhatja a kibocsátó megítélését – a kiegészítés közzététele előtt értékpapírt jegyző befektetőknek a tőkepiaci törvény rendelkezése szerint lehetőségük van a törvényben meghatározott időtartamon belül a jegyzési nyilatkozatuk visszavonására, a megállapodástól való elállásra.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez