Keresés a tartalomban:
Magyar termék

Magyar Termék Nagydíj® 2014. díjátadás

2014. szeptember 4., elemiszer.hu/SV
Címkék: Magyar Termék Nagydíj fogyasztó export innováció tanúsító védjegy
Ebben az évben 66 magyar termék és szolgáltatás érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíjat® Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsító rendszerének célja, hogy pozitív megkülönböztetésben részesítse a kiváló minőségű hazai termékeket és szolgáltatásokat, amellyel a fogyasztók döntését is segítik.
Az immár 17. alkalommal átadott elismeréssel elsősorban olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés alapját is képező export tevékenység.
 
A Magyar Termék Nagydíj független bírái idén azokat a pályázókat részesítették előnyben, amelyek termékei, szolgáltatásai kiváló minőségűek, újszerűek, innovatívak, értékesítésükben pedig fokozottan kerül előtérbe a külpiacok fontossága.
 
A díjazott cégek képviselői ünnepélyes keretek között, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a díjjal járó trófeát, okleveleket és különböző különdíj elismeréseket.
 
Az innovációra épülő, kiváló minőségű termékek és szolgáltatások mind a bel-, mind a külföldi piacokon bővülő értékesítési lehetőségeket teremtenek a hazai gyártóknak, szolgáltatóknak és gazdasági szervezeteknek. A növekvő keresletet sok esetben új munkaerő alkalmazásával tudják kielégíteni.
 
A Magyar Termék Nagydíj bíráló bizottságának értékelése alapján idén 66 pályázó vállalkozás 66 terméke vagy szolgáltatása érdemelte ki a kitüntető elismerést. Ez érdekes egybecsengés, hiszen 7 pályázat 15 pályázó közös alkotása, míg 6 pályázó több pályázatot is benyújtott. A nyertesek 34%-a budapesti, 66%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik. A Magyar Termék Nagydíj 17 éves működése során megítélt nagydíjak száma ezzel 486-ra emelkedett. A díjazottak egy évig díjmentesen használhatják nyertes termékeiken, illetve szolgáltatásaikon a Magyar Termék Nagydíj® tanúsító védjegyet. Az elismerést tanúsító trófeát és díszoklevelet ünnepélyes keretek között Dr. Mengyi Roland úrtól, az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága alelnökétől vehették át a Parlamentben.

„A Magyar Termék Nagydíj pályázóinak eredményei jelzik, hogy az innovációra nyitott, újításra képes és minőségi termékeket előállító cégek növekedésnek indultak, kezdik maguk mögött hagyni a recesszió éveit” – mondta beszédében Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. „A kormányzat és a vállalkozások egyaránt nagyon sokat tettek az elmúlt években azért, hogy innovatív, versenyképes termékekkel tudjunk megjelenni a bel- és a külpiacokon. 2010-2011-ben 1,17 majd 1,21; 2012-ben pedig már 1,29 százalékos volt a K+F GDP-hez viszonyított aránya, köszönhetően többek között a Nemzeti Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Stratégia kidolgozásának” – tette hozzá az alelnök úr.
 
Az esemény során a Magyar Termék Nagydíj® mellett külön elismerésekben is részesültek a kiemelkedő pályázatok. A Kiírók Tanácsa különdíjait, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Gazdaságért Nívódíjat, a Magyar Termék Nagydíj® Régiók Díja Különdíjait, a Magyar Termék Nagydíj® Kárpát-medencéért Nívódíjat Dr. Latorcai János úrtól, az Országgyűlés alelnökétől vehették át a kitüntetettek. Ezt követően a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Innovációért Nívódíjat, a Magyar Termék Nagydíj® Klímabarát Termék Nívódíjat és a Magyar Termék Nagydíj® Informatikai Nívódíjat Dr. Semjén Zsolt úr miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat Sajtókövete Nívódíjat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Főigazgatója adta át. A különdíjak között a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa 2014-ben első alkalommal adta át a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű-Díját, amelyet Esztergályos Jenő Tanár Úr, a 15-szörös Magyar Termék Nagydíjas Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft. ügyvezető igazgatója érdemelt ki.
 
„A megbízhatóságot igazoló megkülönböztetés napjainkban, az éles piaci versenyben és a fokozódó külpiaci akadályokkal szembesülve különösen fontos. A védjegy pedig nem csak itthon, de nemzetközi szinten is igazolja a kiváló minőséget” – mondta Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója. „A magyar fogyasztó is mind több védjeggyel találkozhat vásárlásai során, de még mindig nagy a lemaradás a jobb módú országokhoz képest. A Magyar Termék Nagydíj védjegyek idei odaítélése biztosítja viselőjük számára a pozitív megkülönböztetést, szimbolizálja a magyar gazdaság talpra állását”– tette hozzá az igazgató asszony.
 
Magyarországon jellemzően még mindig az ár jelent lényeges vásárlási szempontot és ezt legtöbbször a minőség elé helyezik a vásárlók. A Magyar Termék Nagydíj pályázat egyik kiemelt célja, hogy változást idézzen elő ebben a szemléletben, továbbá a magyar gyártók és szolgáltatók gazdasági helyzetének erősítése mellett, biztonságot és kiváló minőséget garantáljon a fogyasztók felé.

„A Gyulahús Kft. és jogelődje immár 7. alkalommal vehette át – első ízben a Royal Hunting Kft-vel közösen – a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet – mondta el az Élelmiszer Online-nak Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója. – A Gyulahús Kft. 2013-ban is több elismerésben is részesült. A Magyar Termék Nagydíj nagy múltú grémiuma előtt az utóbbi években hatszor sikerült elhoznunk a Trófeát. Szárazáru termékeink– kolbász és szalámi – gyártásában is többször bizonyítottunk, melyek közül a Gyulai Kolbász 2013-ban a Hungarikumok Gyűjteményébe is bekerült.
 
A Gyulahús Kft. mindig is nyitott volt az új ötletekre, elképzelésekre, ízekre, így örömmel fogadtuk a Royal Hunting Kft. megkeresését 2013 tavaszán. Termékfejlesztési filozófiánk és küldetésünk továbbra is az egészséges, inkább technológiákkal biztosított, nem adalékokkal gyártott termékek fejlesztése és piaci bevezetése. Ebbe a koncepcióba különösen illeszkedett a Royal Hunting Kft. vezetésének ötlete, amely alapján megszületett a Gyulahús Kft. új brandje, a GYULAI-ROYAL Szarvas termékcsalád, melynek tagjai: a Gyulai-Royal Szarvaskolbász csípős, csemege, valamint a Gyulai-Royal Szarvasszalámi csípős és csemege ízesítésben, többféle kiszerelésben. E termékek gyártása is az eredeti szárazáru üzemben történik, igazi bükkfával, igazi füstön füstöljük, igazi érlelőben szárítjuk termékeinket, bármilyen alapanyagból készül is az” – mondta el az Élelmiszer Online-nak Daka Zsolt.

Újra díjazott lett a Nádudvari. Idén 7. alkalommal nyerte el a a Nádudvari Élelmiszer Kft. a Magyar Termék Nagydíjat. A tejtermékek után a mirelit üzletágat is elismerték az innovációra épülő kiváló minőségű termékek között. A Nádudvari mirelit termékek 2010-ben kerültek piacra, melyek közül 2014-ben a gyorsfagyasztott, félkész, panírozott zöldségcsalád tagjai: a karfiol, brokkoli és gomba nyerték el a Magyar Termék Nagydíjat.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez