Keresés a tartalomban:
Egészséges táplálkozás

Bízhatunk-e a húsokban?

Kampány a kötelező eredetjelölésért

2014. szeptember 23., BEUC/FL
Címkék: hús csirke nuggets származási hely termékcímke BEUC fogyasztó fogyasztóvédelem élelmiszerjelölés
Az európai fogyasztóvédelmi civilszervezeteket tömörítő BEUC kampányt indított a hústermékekben használt alapanyagok származási országának kötelező jelöléséért. A szervezet szeretné elérni, hogy az uniós fogyasztók minden húskészítmény esetében ismerjék, honnan származnak az összetevők.
A "Bízhatunk-e a húsokban" címmel útnak indított kampány első lépése a kötelező eredetmegjelölés a húskészítmények összetevői esetében is. Az uniós polgárok 90 százaléka a tőkehúsok és a húskészítmények esetében is tudni szeretné, honnan származik az adott áru. Ennek ellenére jelenleg csak a friss marhahúsra vonatkozik a kötelező származási ország megjelölését biztosító szabályozás. 2015 áprilisától a friss csirke-, sertés-, birka- és kecskehúst is a szabályozás hatálya alá vonják.

Gőzünk sincs, milyen húst eszünk

Ugyanakkor a feldolgozott élelmiszerek (csirke nuggets, bacon, fagyasztott lasagne, stb.) esetében továbbra sem lesz kötelező az eredetmegjelölés, vagyis - írja a BEUC - a fogyasztók úgy vásárolják meg ezeket a termékeket, hogy fogalmuk sincs a bennük lévő hús eredetéről. A szervezet kampányának első lépéseként szeretné elérni, hogy ezekre az árukra is vonatkozzon a kötelező eredetmegjelölés, beleértve a húst adó állat születési helyét, az országot, ahol felnevelték és ahol levágták.
 
A BEUC arra kéri a fogyasztókat, hogy népszerűsítsék a kampányt a közösségi média oldalakon.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez