Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Idősek Világnapja - október 1.

2014. október 1., biztositasiszemle/SV
Címkék: nyugdíjas biztosítás biztosító Idősek Világnapja
Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet. Sajnos az idősek és nyugdíjasok kiemelt célpontjai a bűnözőknek. Íme néhány jó-tanács, amellyel elkerülhető az esetleges áldozattá válás.
A magyarok főként negatív kifejezéseket társítanak a nyugdíjas évekhez: 53 százalékuk a bizonytalansággal, 37 százalékuk a szegénységgel társítja az időskort. A pozitív képzettársítás kevésbé jellemző ugyan, de tízből négy embernek a szabadidő, kettőnek pedig a szabadság jut eszébe, ha a nyugdíjra gondol – a többi között ez derült ki az Aegon 2014-es nyugdíjkutatásából. A felmérést idén januárban és februárban online kérdőív segítségével készítették el 15 országban – köztük Magyarországon –, összesen 16 ezer ember részvételével.
 
Hazánkban a dolgozók 45 százalékának semmilyen terve nincs a nyugdíjra való felkészülésre, 50 százalék válaszolta, hogy megtervezte a felkészülés lépéseit, azonban csak 5 százalékuk írta le azt. Az emberek háromnegyedének nincs vészforgatókönyve arra az esetre, ha nyugdíjazása előtt munkaképtelenné válna – ez a felmérésben résztvevő országok közül a legmagasabb érték.
 
Magyarországon az előrejelzések szerint 2050-re 30 ezerrel több hetven éves ember él majd, mint harminc éves. A magyarok 78%-a szerint ráadásul a jövő nyugdíjasai rosszabb anyagi helyzetben lesznek, mint a maiak.
 
Biztató adat azonban, hogy felfutóban vannak a nyugdíjbiztosítások, amelyeket adókedvezménnyel ettől az évtől lehet kötni.
 
„A 2014. január 1-jétől bevezetett adójóváírásnak köszönhetően jelentősen nőtt a nyugdíjbiztosítások iránti érdeklődés. Amíg korábban szűkös anyagi körülményeikre hivatkozva sokan hezitáltak, most az adókedvezmény lehetősége megkönnyíti a döntést” – mondta Tavaszi Beatrix, az Aegon Magyarország lakossági termékfejlesztési és termékmenedzsment igazgatója. Az Aegon Magyarország októbertől új nyugdíjbiztosítási termékekkel bővíti kínálatát: az Aegon Relax és az Aegon Tempo biztosításokkal.
 
Az Aegon egy speciális online nyugdíjkalkulátorral is segíti azokat, akik szeretnék megtudni, hogy körülbelül mekkora nyugellátásra számíthatnak, és mekkora összeget kell félretenniük ahhoz, hogy az igényeknek megfelelő nyugdíjas éveket biztosíthassanak saját maguk számára. A nyugdíjkalkulátort megtalálják a www.nyugdijkalkulator.aegon.hu oldalon.

Az Aegon tanácsai az időseknek




Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez