Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Budapesten is elérhető az Uber

2014. november 14., biztositasiszemle/SV
Címkék: taxi személyszállítás sofőr gépkocsi mobil applikáció
Már Magyarországon is lehet használni az Uber okostelefonos applikációját, melynek segítségével a közelben lévő regisztrált sofőrök egyikével utazhatunk, jellemzően a taxis tarifánál olcsóbban. Közvetlen, készpénzes fizetés nincs az út végén, a díjat a bankkártyánkról vonják le, melynek 20%-a az Uber-é.
Az Uber idáig 45 ország 220 városában volt jelen, és most megérkezett Budapestre is. Patrick Studener, az Uber kelet- és közép-európai terjedéséért felelős vezetője gyors növekedésben bízik, hiszen amióta lehetett tudni, hogy ide készül a cég, számos megkeresést kaptak leendő sofőröktől.
 
A cég szerint az Uber terjedésével jelentősen csökkenthető lenne a Budapesten naponta közlekedő autók száma, hiszen egy-egy személyautóval jellemzően csak alig több mint egy órát utaznak egy nap.
 
A cég közleménye szerint az összes, alkalmazásukban felbukkanó sofőrnek rendelkeznie kell érvényes jogosítvánnyal, saját tulajdonban lévő autóval, és át kell esnie egy elővizsgálaton is. Emellett balesetmentes vezetői hátteret és erkölcsi bizonyítványt is elvárnak, az utasok pedig biztosítottak a kocsikban.

A nemzetközi példák alapján a társaság hazai működése sem ígérkezik békésnek. Az Uber roppant egyszerűen oldja meg a sofőrök és az utasok egymásra találását. Az alkalmazást letöltve a felhasználónak regisztrálnia kell magát, s megadnia a bankkártyaszámát. Ezt követően csak azt kell megjelölnie az Uber térképén, hogy hová szeretné kérni az őt szállító autót. Ezek után érkezik a kért – ugyancsak – regisztrált sofőr, aki elviszi a kívánt címre az utasát.
 
Az Országos Taxis Szövetség vezetője, Metál Zoltán szerint heteken belül módosulhat a 2012-ben elfogadott vonatkozó törvény személyszállításról és fuvarozásról szóló része, ami végleg illegálissá tenné az Ubert.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez