Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Már ömlesztve is árusítják a tojást

2014. november 5., agrarszektor.hu/SV
Címkék: toiás tojás árusítás dobozos tojás NÉBIH
Több nagy áruházlánc is azt fontolgatja, hogy ömlesztett tojásértékesítést vezet be Magyarországon - tudta meg az Agrarszektor.hu. Az új módszer lényege, hogy a vásárlók "piaci hangulatban", maguk válogathatják össze a megvenni kívánt tojásokat az üzletekben.


A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint viszont az új értékesítési mód számos élelmiszer-biztonsági és nyomon követhetőségi kérdést vet fel.
 
"Kísérleti jelleggel" ömlesztve árulja a tojást az Auchan Magyarország Kft. egyik budapesti hipermarketében. Az áruházlánc az Agrárszektor.hu megkeresésére elmondta, hogy óbudai áruházban egyelőre teszteli az újfajta forgalomba hozatali módot, amelyet a jövőben várhatóan kiterjeszt budaörsi komplexumára is. A tapasztalatok felmérése után hoznak döntést arról, kiterjesztik-e a többi áruházra is a lédig tojásértékesítési formát.
 
Az ömlesztett értékesítést a tojás esetében természetesen nem szó szerint kell érteni. A vásárló nagy tálcákról válogathatja össze a neki tetsző tojásokat, pontosan annyit, amennyit szeretne. Fizetéskor pedig a pénztáros megszámolja a dobozban lévő tojásokat.
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága az Agrárszektor.hu-t arról tájékoztatta, hogy az újfajta értékesítési mód során a minőség megőrzési időt valamennyi tojás héján jól olvashatóan fel kell tüntetni, valamint a forgalmazó biztosítja a dobozt, illetve zacskót, amibe a vásárló a kiválasztott tojásokat összegyűjti.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez