Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Folytatódik a Lufthansa sztrájk - fontos tudnivalók

2014. december 2., Faludi Linda
Címkék: sztrájk repülőjárat átfoglalás repülőjárat jegyár Lufthansa
A Lufthansa légiszemélyzete ma is folytatja a tegnap megkezdett sztrájkot, a járatok mintegy felét törlik a munkabeszüntetés miatt. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Budapesti járatokat is töröltek

A Lufthansa német légitársaság pilótáinak hétfő délben kezdődött, másfélnapos sztrájkja miatt kedden is több Budapestre érkező, illetve innen induló járatot töröltek a Budapest Airport honlapján található adatok szerint.
 
A sztrájk miatt nem indul kedden a Lufthansa budapesti járata Frankfurtba 6.25, 10.00, 14.25 és 19 órakor valamint Münchenbe 6.35, 13.15 és 16.35 órakor. A munkabeszüntetés mellett azt követően döntöttek a munkavállalók, hogy újfent sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról - közölte még vasárnap a pilóták érdekképviselete. Hétfőn a munkabeszüntetés a rövid és közepes távolságú légi járatokra vonatkozott közép-európai idő szerint déltől éjfélig, kedden a transzkontinentális járatok pilótái is beszüntetik a munkát hajnali 3 órától éjfélig.

A Lufthansa weboldalán olvasható közlemény szerint az utasok folyamatosan nyomonkövethetik a járatok alakulását online, itt:
 
http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/de/info_and_services/flightinfo/arrivals_departures?l=en&nodeid=1649781&cid=18002
 
Azok az utasok, akiknek a járatát törölték, költségek nélkül foglalhatnak át helyettesítő járatokra. Az átfoglalási lehetőségekről folyamatosan frissített információk itt: http://www.lufthansa.com/de/en/Online-Check-in
 
Azok, akik utazási irodán keresztül vásároltak jegyet, az adott iroda segítségét kérhetik az átfoglaláshoz.
 
Azok az utasok, akiknek a járatát nem törölték, és érvényes Lufthansa/SWISS/Austrian Airlines jeggyel rendelkeznek, a járatuk pedig érintené a frankfurti, müncheni vagy düsseldorfi repteret december másodikán, egyszer térítésmentesen átfoglalhatnak egy másik időpontre a Lufthansa weboldalán a My Bookings menüpontot használva: https://www.lufthansa.com/de/en/My-Bookings . Ugyanezen az oldalon van lehetőség a jegyárak térítésmentes visszafizetésének kezdeményezésére is.
 
Átfoglalni azonos besorolású (turista, business, stb.) jegyre lehet, azonos kiindulóponttal és desztinációval a 2015 március elsejéig induló járatokra. Ez az átfoglalási lehetőség a 2014 november 30. előtt kiadott jegyekre érvényes.
 
Magyarországon az utasok a Lufthansa helyi telefonszámán (+36 1 429 2200) kérhetnek további információt.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez