Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Tavasszal kapják meg a devizahitelesek az elszámolást

„Másfél millió forinttal fog csökkeni a hitel tőkerésze”

2014. november 24., atv.hu/SV
Címkék: elszámolási törvény devizahitel forintosítás törlesztőrészlet hitel
A parlament ezen a héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról, egy új elem került a rendszerbe, az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a devizahitelek forintosítását szabályozó törvényt - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az M1 Ma reggel című műsorában hétfőn.
"Azt számoltuk ki, hogy átlagosan mintegy másfél millió forinttal fog csökkeni a hitel tőkerésze. Óriási eredménynek tartom, hogy el tudtunk jutni idáig, hiszen Európában, de a világon is a legnagyobb és a legátfogóbb hitelmentő csomagot a magyar kormány indította el" - jelentette ki Varga Mihály.
 
Nemcsak Magyarországon, de Ausztriában vagy Franciaországban is sok probléma származott a devizahitelekből, a svájci frank alapú hitelek jelentősen megnehezítették ezeknek a hiteleseknek az életét, de olyan intézkedés sorozattal, mint a magyar kormány, más ország egyáltalán nem állt elő - tette hozzá a miniszter.
 
Varga Mihály ismét hangsúlyozta, hogy a forintosításnak az elszámoltatással együtt van értelme, az igazi tőkerész, és törlesztőrészlet csökkenés az elszámoltatással következik be.
 
Elmondta, jövő tavasszal a devizahiteles állampolgár kapni fog a bankjától egy levelet, amiben benne lesz a pontos elszámolás, hogy mennyivel kurtították meg az elmúlt években, mennyivel csökken a törlesztőrészlet, a tőkerész, és ezt kell forintosítani majd ugyanabban a pillanatban.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez