Keresés a tartalomban:
Életmód

Főszerepben a víz

Március 22: a Víz Világnapja

2014. március 21., Kosár-összeállítás/SV
Címkék: víz vízfogyasztás víz világnapja ivóvízbázis Fővárosi Vímzűvel Dömölki Livia
21 évvel ezelőtt, amikor a Rio de Janeiroban rendezett környezetvédelmi konferencián a Víz Világnapjává nyilvánították március 22-ét, az a cél vezette a résztvevőket, hogy minden évben legyen egy olyan nap, amikor mindenki erre a szó szoros értelmében vett létkérdésre figyel. Az élethez nélkülözhetetlen víz bár megújuló, de véges mennyiségben rendelkezésre álló kincs.
Magyarországon ma még nem kell attól tartanunk, hogy elapadnak folyóink, kimerülnek vízlelőhelyeink. Az azonban valós veszély, hogy felelőtlen magatartással elszennyezzük vizeinket és a talajt, amely ivóvízbázisaink fertőződéséhez vezethet.

A „Víz napján a vízről költőien” című rendezvényen a közönség egyfajta áttekintést kap valami olyasmiről, amiről azt hihetjük: már mindent tudunk. Március 22-én este 19 órai kezdettel korokon, stílusokon, átívelő estet tart az Újnyugat Irodalmi Kör, irodalommal, zenével, felolvasószínházzal, csipetnyi humorral, sok vízzel és némi tüzes vízzel.

A művészi összegzés mellett szakértői gondolatokra is számíthat az érdeklődő közönség, hiszen a Társaskörben. Dr. Dömölki Lívia, a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács etikai bizottságának tagja, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) élelmiszeripari szakértője „mesél” majd a vízről, s praktikus tanácsokat is ad a gyermekeknek és a nyugdíjasoknak.



A rendezvényről részletes beszámolót olvashatnak az amdala.hu oldalon.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Fővárosi Vízművek vízkóstoltatással, vizes fejtörőkkel, kvízzel és mozgó kiállítással: az Infomobillal vár mindenkit március 22-én, pénteken és 23-án, szombaton 9.00 és 17.00 óra között a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, amely e két napon ingyenesen nyitja meg kapuit a 14 éven aluli gyermekek előtt. Március 23-ién Nyílt Nap keretében pedig ezúttal az építészeti szempontból is figyelemre méltó, budafoki víztorony várja a látogatókat 10.00 és 16.00 óra között.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez