Keresés a tartalomban:
Jog

Hamis márkajelzésű mosószerek

2014. március 7., NAV/SV
Címkék: hamisítás mosógél mosószer Ariel Persil Lenor
A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói az utóbbi negyedévben a második "nagyüzemi" mosószer-hamisító bandát buktatták le. Pénzügyőrök és revizorok segítségével négy megyében, huszonhárom helyszínen tartottak házkutatást és óriási mennyiségben találtak, hamis márkajelzéssel ellátott folyékony mosószert.
Az elosztó központ Nyíregyházán működött. Az észak-alföldi akcióban a pénzügyi nyomozók több mint húszezer liter folyékony mosószert, ezer kilogramm mosóport, mintegy hétezer hamis címkét, kupakokat, flakonokat és egy millió forint készpénzt is lefoglaltak.
 
A tisztítószerek nagykereskedelmével foglalkozó kft. nagy tételben, 1000 literes tartályokban Szlovákiából importált gyengébb minőségű, azonban legálisan forgalomban lévő folyékony mosószert. A terméket aztán - a megrendelők igényei szerint - flakonokba töltötték. A különböző márkájú mosószer címkéket postán vagy futárszolgálattal jutatták el a viszonteladóknak, akik a flakonokra ragasztották, és máris jól csengő márkanév alatt tudták eladni az árut.
 
A csalók Arielnek és Persilnek látszó vödrös mosóporokat, Lenornak álcázott kannás öblítőket hoztak forgalomba, illetve olyan Amazon nevű folyékony mosószert csomagoltak át, amelynek flakonja hasonlít a népszerű márkás termékek csomagolására, így csak a címkét kellett kicserélni, hamisítottra.
 
Az elkövetői kör nyolc tagját elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki üzletszerűen elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett miatt. Tettükért akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. A gyanúsítottak közül a bíróság 2 férfi és 1 nő házi őrizetét rendelte el.
 
Az észak-alföldi akcióval majdnem egy időben, Pest megyében újabb két banda bukott. A pénzügyőr járőrök előbb a 17. kerületben, majd Kistarcsán tartottak raktárellenőrzést. Mindkét helyen tetten érték az elkövetőket, akik éppen folyékony mosószer kiszerelését és csomagolását végezték. A budapesti helyszínen raklapokra csomagolt, szállításra előkészített tisztítószerek várták, hogy az ott várakozó teherautókra pakolják őket.
 
A pénzügyi nyomozók a két helyszínen mintegy 37 ezer liter töltött flakonos mosószert, 22 ezerliteres tartályban ismeretlen eredetű folyadékot, töltőberendezéseket, címkéző gépeket, flakonokat és címkéket foglaltak le. A budapesti raktárban a mosószeren kívül öblítőket, tisztítószereket és samponokat is csomagoltak.
 
A pénzügyi nyomozók tavaly fővárosban és Dél-Alföldön számoltak fel egy-egy mosószer-hamisító üzemet. A két ügyben összesen 4,5 tonna hamis mosóport, több mint 32 ezer liter folyékony mosószert, másfél ezer doboz hamis vízlágyítót, több ezer kilogramm alapanyagot, és a gyártáshoz használt eszközöket, csomagolóanyagokat foglaltak le.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez