Keresés a tartalomban:
Magyar termék

Fontos előrelépés a hungarikumok gyűjtése

2014. május 14., MTI/SV
Címkék: magyar termék hungarikum Hungarikum Bizottság nemzeti érték pályázat
Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága kiállítással egybekötött konferenciáján kiemelte: megkezdődött a nemzeti értékek és a hungarikumok gyűjtése, mivel tavaly megalakult a Hungarikum Bizottság, elkészült a hungarikum törvény végrehajtási rendelete, megkezdhették működésüket az Értéktár Bizottságok.
A Hungarikum Bizottság fontos célkitűzése, nemzeti értékeinket és a hungarikumokat a magyar és a nemzetközi nyilvánosság is minél szélesebb körben megismerje, hiszen ezen értékek a magyar hagyományok és kultúra megtestesítői - fogalmazott Kardeván Endre.
 
A Hungarikum Bizottság e folyamatok ösztönzésére a múlt évben és az idén is pályázati felhívásokat tett közzé, amelyek iránt nagy volt az érdeklődés. A tavaly erre a célra létrehozott elektronikus felületen több mint 1000 pályázatot zártak le. A pályázók közül 135-tel szerződést is kötöttek ez év elején. A nyertesek támogatására eredetileg 145 millió forint állt rendelkezésre, amit a VM további 100 millió forinttal egészített ki saját forrásból.
 
Gyaraky Zoltán, a VM főosztályvezetője, a Hungarikum Bizottság titkára az MTI-nek elmondta, hogy a testület működtetésére tavaly 500 millió forint állt rendelkezésre, és az idén is hasonló összegből gazdálkodnak.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez