Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Csődbe ment a Sunport Travel

2014. június 13. Frissítve!, MTI/SV
Címkék: utazás utazási iroda Sunport Travel részvételi díj
A Sunport Travel Utazásszervező Kft –nél a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) június 10-én helyszíni hatósági ellenőrzést tartott, ahol megállapították, hogy a cég az utasait az utazási szerződésben meghatározott esedékességkor nem utaztatta el és a befizetett részvételi díjakat nem fizette vissza, illetve nem is képes az előlegek, részvételi díjak visszafizetésére sem. A Hivatal ezért visszavonta a csődbe ment Sunport Travel utazásszervező engedélyét.

Törökországi luxushotelekbe szervezett nyaralásokat a Sunport Travel. A cég Suntimes néven nyitott irodát, és több más utazási irodával is kapcsolatban állt. 125 ezer és 350 ezer forint között hirdették az egyhetes nyaralásokat az ötcsillagos szállodákba. Az első turnus vasárnap indult volna.

Az utazási vállalkozó a vagyoni biztosítékát - mely az utazásszervezői tevékenységéhez kapcsolódóan befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetésére nyújt fedezetet - az UNIQA Biztosító Zrt-nél kötötte. Az iroda saját szervezésű útjaira szerződött utasok a kárigényeiket az UNIQA Biztosító Zrt.-nél jelenthetik be - közölte a MKEH.
 
Lesz miből fizetni
 
A Sunport Travel június 6-án pénteken jelentett csődöt. Az Index.hu információját Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője megerősítette az MTI-nek, és azt is elmondta, az iroda biztosítéka a kalkulációk szerint bőven elég lesz az utasok kártérítésére.
 
Vasárnap utazott volna az első turnus
 
A Sunport tulajdonosai külföldről írtak az itthon maradt alkalmazottaknak, hogy jelentsenek csődöt, és kezdjék meg az egyezkedést a biztosítókkal. A cég Suntimes márkanéven hirdette magát, és kizárólag Törökországba szállított volna utasokat, a portál szerint a most hirtelen külföldre távozott tulajdonosok maguk is törökök.
 
Molnár Judit tájékoztatása szerint a Sunport Travel nem tagja a MUISZ-nak. A szóvivő szerint az első mintegy harminc személyes csoport vasárnap indult volna. A szezon egészében 400-450 utast érinthet az utazási iroda csődje, akiknek a kártérítését a kalkulációk alapján bőven fedezni fogja a Sunport biztosítéka.
 
A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MEKH) honlapján közzétett adatok szerint a Sunport Travel Utazásszervező Kft. biztosítója az UNIQA Biztosító Zrt., a biztosíték összege pedig majdnem 28 millió forint.

Az érintettek a biztosító 06-1/20/30/70 544 5555 telefonszámán és az info@uniqa.hu email címen tehetik meg kárbejelentésüket.

Az iroda saját szervezésű útjaira szerződött utasok a kárigényeiket a biztosítónál jelenthetik be - közölte a MKEH.
 
A biztosító csütörtökön közölte, hogy az utasok létszámáról még nincs pontos információja. A tájékoztatás szerint, amennyiben a károk teljes kifizetésére nem nyújtana fedezetet a nagyjából 28 millió forintos biztosítási összeg, az összes károsult ügyfél kárbejelentését meg kell várni az arányos kárkifizetés elindításához. Ez általában két-három hetet vesz igénybe - írták.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez