Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Minőségi problémák a Zara, a Mango és a H&M termékeinél

2014. augusztus 28., MTI/SV
Címkék: vegyianyag ruházat H&M Zara Mango
Nagy nyugati ruhamárkák buknak meg leggyakrabban a minőségellenőrzéseken Kínában - derül ki a felügyeleti hivatal első féléves statisztikáiból. A hivatal az év első hat hónapjában több mint 12 ezer esetben találta kifogásolhatónak az általa országszerte szúrópróbaszerűen, valamint előre bejelentett vizsgálatok során ellenőrzött ruhák minőségét, ami mintegy 15 százalékkal magasabb érték a tavalyi év hasonló időszakához képest.
Ami nem változott, az a leggyakrabban silány minőséget felmutató vállalatok listája, melyet az amerikai Forever 21, a spanyol Inditex-hez tartozó Zara, a szintén spanyol Mango és a svéd H&M vezet.
 
A minőségi problémák csaknem egyharmadát ennél a négy cégnél találták az ellenőrök - derül ki a felügyeleti hivatal adataiból. A vizsgált minták darabjait nem Kínában, hanem Olaszországban, Vietnámban, Kambodzsában gyártották.
 
A leggyakoribb problémák között a ruhák megengedettnél magasabb vegyianyag-tartalma, a ruhafesték silánysága, a termékek könnyű szakíthatósága és a valóságnak nem megfelelő termékcímkék bevarrása szerepelnek.
 
Ezek a márkák évek óta a kínai fogyasztóvédők kritikájának középpontjában állnak, minden évben számos visszaélésre derül ugyanis fény az ellenőrzéseik során. A kínai fogyasztók szövetsége tavaly év végén azt jelentette, a szúrópróbaszerű vizsgálatai során ezen cégek termékeinek mindössze kétharmada felel meg a minőségi követelményeknek.
 
A cégek ugyanakkor mindinkább függenek a kínai piactól, ahol a visszaeső nyugati keresletet a növekvő bérekkel bővülő középosztály jelentette kereslettel tudják ellensúlyozni. Idén a H&M 80, az Inditex 50 új bolt megnyitását tervezi a kelet-ázsiai országban.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez