Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Veszélyes hajfestékek?

2014. április 10., Sz.Z.A
Címkék: RAPEX hajfesték veszélyes termék riasztás
A szlovák Közegészségügyi Hivatal nem ajánlja egyes Henna és Khadí márkájú hajfestékek használatát, mivel ezekben veszélyes mikroorganizmusok lehetnek. Az információt elsőnek közlő Új Szó című lap Ivan Rovný, országos tiszti főorvosra hivatkozott. A hivatal azt is ajánlotta a vásárlóknak, hogy az érintett hajfestékeket vigyék vissza a vásárlás helyére.
A szlovákoknál megjelölt hajfestékek az Európai Unió riasztási rendszerében (RAPEX) is szerepelnek. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is megerősítette, hogy négyféle termékről van szó, s valamennyi esetében Szlovákia küldte a riasztásokat.
 
A fekete és a világos barna Khadí hajfesték Indiából származik, a kétféle, piros, illetve sötét tasakos Henna Csehországból. Az indoklás szerint ezek a termékek a vonatkozó mikrobiológiai követelményeket nem elégítik ki, így használatuk súlyos kockázatot jelenthet a fogyasztóknak.
 
A RAPEX a tagállamok és az EU között működő sürgősségi riasztási rendszer. Az a feladata, hogy gyorsan továbbítsa a potenciálisan veszélyes termékekre vonatkozó információkat. Idehaza a RAPEX kapcsolattartói feladatait a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság látja el.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez