Keresés a tartalomban:
Jog

Ügyfélkapu – több mint 1,5 millió regisztrált felhasználó

2013. szeptember 17., NISZ/SV
Címkék: ügyfélkapu regisztráció.e-ügyintézés okmányiroda kormányablak
A Magyarország.hu-n keresztül elérhető kormányzati elektronikus azonosító rendszer 2005 áprilisában indult, azóta a regisztrált felhasználók száma folyamatosan növekszik és idén augusztus végén lépte át a másfél milliós szintet – közölte sajtóközleményében a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ).
Az Ügyfélkapu a magyar kormány elektronikus azonosító rendszere, amely megteremti az elektronikus ügyintézés lehetőségét a hivatali ügyekben. Biztosítja, hogy a felhasználók a személyazonosságuk igazolása mellett biztonságos online kapcsolatba kerüljenek a közigazgatási ügyintézést és szolgáltatásokat nyújtó állami szervekkel.
 
A felhasználók a regisztráció, majd a bejelentkezés után csaknem száz szolgáltatást vehetnek igénybe a Kormányzati Portál internetes felületéről, beleértve az elektronikus adóbevallást és dokumentumfeltöltést, anyakönyvi kivonatokkal, forgalmi engedéllyel és vállalkozói igazolványokkal kapcsolatos ügyintézést; de az Ügyfélkapu biztosítja a felsőoktatásba jelentkezők azonosítását is az elektronikus felvételi eljárásban. Az igénybe vehető szolgáltatások köre folyamatosan bővül, legutóbb például az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében jelentettek be egy újabb, egymilliárd forintos fejlesztési projektet.
 
Az Ügyfélkapu regisztrált felhasználóinak száma az elmúlt nyolc évben folyamatosan emelkedett és most augusztus végére átlépte a 1,5 milliót. A NISZ közlése szerint a rendszer napi átlagban 200 ezer ügyfél-azonosítást végez és továbbít a különböző elektronikus szolgáltatások, mint például a NAV „Elektronikus adóbevallás” vagy az OEP „Betegéletút lekérdezése” szolgáltatás felé.
 
Akinek még nincs…
 
Ügyfélkaput bármely természetes személy létrehozhat. A regisztrációhoz személyazonosításra alkalmas hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány, útlevél, 2001. január 1. után kiállított kártya formátumú vezetői engedély) szükséges. A regisztrációt személyesen bármelyik okmányirodában és kormányablakban, vagy az interneten keresztül lehet indítani, a személyes azonosítás miatt a véglegesítéséhez azonban egy alkalommal mindenképpen el kell látogatni valamelyik okmányirodába vagy kormányablakba. A személyes megjelenés nem szükséges, ha valaki a megfelelő biztonsági szintű elektronikus aláírással regisztrál az Ügyfélkapun.”
 
Részletes információ az Ügyfélkapuról:
 
https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez