Keresés a tartalomban:
Elektronika

iPhone5 - meglepetések nélkül

2012. szeptember 14., It-business/The Verge
Címkék: iPhone mobiltelefon okostelefon adatkábel Apple
Nagyobb képernyő, gyorsabb processzor, 4G, új kábel, nagyjából ennyivel össze is lehet foglalni az Apple legújabb generációs iPhone-jának bemutatóját. A cég nem tudott különösebb meglepetést okozni az eseményre meghívott újságíróknak, akik az elmúlt hetek kiszivárgott adatai miatt már nagyjából tudták mire számíthatnak a bemutatón.
Meglepetést inkább az keltett, hogy mit nem mutatott be az Apple, az új iPhone-ból kimaradt az NFC technológia, illetve a vezeték nélküli töltés lehetősége is. Az NFC hiányát a cég marketingvezetője Phil Schiller azzal magyarázta, a cég által kifejlesztett Passbook teljesen kielégíti a mai felhasználói igényeket, a vezeték nélküli töltés pedig szerinte még több kényelmetlenséget okoz, mint amennyi előnnyel jár. Az új iPhone-ról szóló pletykák szinte minden esetben igaznak bizonyultak, ami azt is jelezheti, hogy az Apple-nél egyre nehezebben tudnak titkot tartani, a telefon külalakja gyakorlatilag megegyezik a már korábban kiszivárgott képeken láthatóval, vékonyabb, magasabb, de ugyanúgy ahogy elődei ez a telefon is alumínium és üvegborítást kapott és a megszokott fehér és fekete színekben lesz kapható.
 
A telefon elnevezése sem okozott meglepetést, habár néhányan úgy gondolták, az Apple felhagy a számozással, akárcsak az iPad esetében és a telefont egyszerűen csak “új iPhone” néven mutatja be, a hivatalos megnevezés mégis iPhone 5 lett. A készülék új, 4 hüvelyk átmérőjű képernyőt kapott, 1136x640 pixeles felbontással, az új integrált érintésérzékeny felületnek köszönhetően a telefon vékonyabb elődjénél. Az iPhone5 4G LTE kapcsolatra is képes, behozva lemaradását a versenyben, valamint első alkalommal gyárt a cég külön GSM és CDMA telefonokat a különböző piacokra. A készüléket az Apple új 1,2GHz órajelű kétmagos A6 processzorával szerelik, amely a keszítők szerint megduplázza az eddigi sebességet.
 
Újdonság a már korábban kiszivárgott adatkábel, amely jóval kisebb lett a korábban megszokottaknál, ezzel lehetővé téve, hogy a telefon vékonyabb legyen. Az gyártó természetesen adaptert is kínál a korábbi csatlakozókhoz, így a Apple fanatikusok használni tudják az idők során felgyűlt számos csatlakozójukat. A készülék szeptember 21-től lesz kapható az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Ausztráliában, Japánban, Hong-Kongban és Szingapúrban, a további megjelenési menetrendet szeptember 28-án jelenti be a cég.
 
A telefon mellett más újdonságokkal is jelentkezett az Apple, megújult a népszerű iPod termékcsalád két tagja is, az iPod Touch és az iPod Nano. A Touch külalakján jelentősen változtattak, az iPhone mintájára, nagyobb képernyővel, több színben lesz kapható. A korábbi verzióhoz képest megújult a készülék belseje is, az aktuális változat a korábbi iPhone hardverének egyes részeit kapta, így a processzor az Apple A5, a kamera pedig egy 5 megapixeles iSight. A Nano a két éve megszokott vonalat folytatja, azaz a lejátszó maradt érintőképernyős, ám jelentősen megnövekedett a korábbi mérethez képest. A készülékek, akárcsak az új telefon újratervezett fülhallgatókat is kaptak, a jobb zenei élmény érdekében. Az médialejátszók és telefonok szinkronizálásához is használt iTunes is jelentősen átalakul, teljesen új designnal októberben lesz elérhető. A cég továbbá bejelentette az iOS6 megjelenését is, ami a szeptember 19-én élesítenek, a Apple ekkor kezdi meg a forgalomban lévő készülékek frissítését. Érdekesség még, hogy a cég a várakozásokkal ellentétben továbbra is életben tartja a klasszikus iPod-ot amelynek eltűnéséről évek óta cikkeznek a lapok , igaz a merevlemezes lejátszó változatlan formában él tovább. Ahogy várható volt elmaradt az Apple TV megújulásának bejelentése is, ami a pletykák szerint a cég és a tartalomszolgáltatók közötti vita miatt hiúsult meg. Nem mutatták be a már biztosra vett iPad Minit sem, valamint nem esett szó új asztali számítógépekről ezek bejelentését októberre várja a szakma.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet
Hozzászólások:
olajos - 2015. október 6. 13:52
iPhone 5 telókhoz elegáns és művészi tokok: http://www.design-i-do.com/hu/tokok/

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez