Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Kisállat biztosítás

Havonta akár 6000 Ft-ot is költünk kedvenceinkre

2013. október 3., biztositasiszemle/SV
Címkék: biztosítás kutya macska háziállat kisállat biztosítás
A legnépszerűbb háziállat a kutya, csaknem minden második felnőtt lakosra jut egy, míg macskát 29%, más kisállatot pedig 15% tart – derült ki Generali Biztosító reprezentatív kutatásából. Komoly összeget tehet ki egy hirtelen bekövetkező betegség vagy balesetből eredő sérülés kezelése, melyhez segítséget nyújthat a kiegészítő kisállat-biztosítás.
Az állattartók több mint háromnegyede családtagként tekint házi kedvencére, és közel ugyanennyien legalább 1 órát foglalkoznak velük naponta. A háziállatokra fordított összeg havonta 6000 forint körül mozog, amiből orvosi ellátásra átlagosan mintegy 3000 forintot szánnak. A legtöbb gazdi évente keresi fel az állatorvost: leggyakrabban oltás vagy ivartalanítás miatt
 
A Generali a 18-59 év közötti magyar lakosság körében reprezentatív kutatást végzett (teljes minta: 1200 fő) a háziállat tartási szokásokról, hogy megismerje a gazdik attitűdjét, szokásait kedvenceikkel kapcsolatban. A felmérésből kiderült, hogy a legtöbben kutyát (49%) vagy macskát (29%) tartanak, illetve, hogy a nem szerinti megoszlást tekintve különösen a nők, a korosztályokat vizsgálva az 50 év felettiek, míg a földrajzi elhelyezkedés tekintetében a vidéken élők körében népszerűbbek a kisállatok.
 
Az állattartók több mint háromnegyede teljes mértékben családtagnak tekinti kedvencét. Különösen igaz ez a kutyák és macskák gazdijaira (79% és 72%), míg az egyéb kisállatok tulajdonosainak kétharmada van ezen a véleményen. Ennek megfelelően a gazdik közel fele naponta legalább 1 órát tölt el kedvence gondozásával: egynegyedük 1-2 órát, míg 11%-uk 3 óránál is többet foglalkozik az állattal. Utóbbi főleg a kutyatartókra jellemző, ami valószínűleg azzal magyarázható, hogy a lakásban tartott ebeket naponta többször sétáltatni kell.
 
Az állattartók kedvenceikre átlagosan összesen 6300 forintot költenek havonta, a legnagyobb összeget a kutyákra szánják, havi közel 7000, míg a macskákra 6500, az egyéb háziállatokra pedig 6200 forintot fordít a tulajdonosuk. A legtöbb gazdi (40%) évente viszi háziállatát állatorvoshoz, míg ennél gyakrabban főként a kutyákkal látogatják az orvosi rendelőket: közel negyedük félévente, míg 15%-uk negyedévente megy kivizsgálásra. A macskákat valamivel ritkábban, sok esetben (19%) még egy évnél is hosszabb időközönként viszik csak állatorvoshoz, míg az egyéb háziállatok esetén gyakori (29%), hogy soha nem kerül sor vizsgálatra.
 
Az állattartók 82%-ának volt már olyan problémája házi kedvencével, ami miatt orvoshoz kellett vinnie a jószágot. A gazdik legtöbbször oltás (13%) miatt keresik fel az állatorvost, de gyakori az ivartalanító műtét is, különösen a macskáknál (11%). Az állatok tulajdonosainak 70%-a költ rendszeresen kedvence egészségügyi ellátására. A kutyatulajdonosoknál ez az arány 79% míg a macskabarátok esetében 67% volt a felmérés szerint. Ennek költsége átlagosan 2800 forint, a kutyák esetében ez az összeg pedig több mint 3000 Ft.
 
„Egy komolyabb betegség vagy balesetből eredő sérülés miatt azonban előfordulhat, hogy nagyobb összeget kell az állatorvosnál hagyni. A vizsgálatok, a gyógyszerek, egy esetleges implantátum vagy súlyosabb betegség esetén a szövődmények kikezelése komoly anyagi terhet jelenthet a gazdi számára. A kutatásunkból is kiderült, hogy sokakat érintő problémáról van szó, ezért is nyújtunk mostantól kisállat-biztosítást is, mely térít betegség és baleset esetén, illetve akkor is, ha az állat baleset miatt sajnálatos módon elpusztul” – mondta Hajas Gábor, a Generali Biztosító vagyonbiztosítási igazgatója.
 
A Futrinka kisállat-biztosítás a Generali Házőrző lakásbiztosítás mellé, annak kiegészítő kockázataként köthető, kutyákra és macskákra. Az háziállatokra vonatkozó minimális védelem már havi pár száz forinttól – lényegében egy buszjegy áráért – elérhető a biztosítónál. Ráadásul nem csak az új szerződők vehetik igénybe a szolgáltatást, hiszen egy szerződésmódosítással akár a régebbi ügyfelek is biztonságban tudhatják házi kedvencüket. A biztosítás elsősorban balesetből illetve betegségből származó orvosi kezelésekre terjed ki, ideértve például a hibás orvosi kezelés vagy szövődmények folytán szükségessé váló kezeléseket is, illetve a betegség kiújulásából származó kezeléseket is. Ezekre csomagtól függően akár 300 000 forintot is térít a biztosító éves szinten. Emellett akkor is kártérítésben részesülhet a gazdi, ha kedvence balesetben elpusztul

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez