Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Illegális csomagolóüzemet zárt be a NÉBIH

2013. október 21., NÉBIH/SV
Címkék: NÉBIH illegális csomagolóüzem kínai pirospaprika vizsgálat bírság
130 tonna nem nyomon követhető terméket (többek között lencsét, tarkababot, sárgaborsót, árpát, szezámmagot, aszalt gyümölcsöket, mákot) találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (Nébih KÜI) szakemberei egy budapesti, nyilvántartásba nem vett raktár ellenőrzése során.
A kiadott közlemény termékek túlnyomó részének eredetét nem tudta hitelt érdemlően igazolni az élelmiszer birtokosa. Az élelmiszerek a világ legkülönbözőbb pontjairól - Kína, Ukrajna, Etiópia, Törökország, Bolívia, Vietnam, USA, Grúzia, stb. - származtak. A számlák alapján nem beazonosítható, hogy melyik tétel honnan származik. Az illegális csomagolási tevékenység mellett az egérürülékkel szennyezett raktár állapota is a bezárást indokolta
 
Az ellenőrzés során a szakemberek azt is megállapították, hogy a 25 kg-os zsákos kínai őrölt paprikát 500- és 250 grammos zacskókba csomagolták át, melyeken jelölés nem, csupán néhány zacskón piros, fehér, zöld szalag volt. A Nébih tájékoztatása szerint vélhetően magyar termékként hozták volna forgalomba a paprikát, de ha az egyéb termékekhez hasonlóan fel is tüntették volna a kínai származás tényét, a már említett beazonosíthatósági problémák akkor is fennálltak volna.
 
A szakemberek a teljes mennyiség forgalmi korlátozását rendelték el. A vizsgálat jelenleg még folyamatban van, azonban a vállalkozó akár több tíz millió forintos bírságra is számíthat.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez