Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Felrobbanó mosógépek

2012. október 5., MTI
Címkék: mosogép baleset robbanás hajszálrepedés Which? fogyasztóvédelem fogyasztó
Egyre több a rejtélyes mosógéprobbanás Nagy-Britanniában, és a több tucatnyi eset körülményeit immár vizsgálja a Which? című brit fogyasztóvédelmi magazin is.
A súlyosabb esetekben a mosógépek "ablaka" szilánkokra törve robbant ki, az enyhébbekben egyszerűen csak kiesett ajtókeretéből. Legalább félszáz eset történt és többféle mosógéppel: Beko, Miele, Zanussi, Bosch, Hoover, LG és Samsung gyártmányúakkal egyaránt előfordult. Az első mosógéprobbanás másfél éve rázkódtatott meg egy lakást, az esetek az utóbbi hónapokban egyre gyakoribbak. Nem régi masinák produkálják a jelenséget, hanem újak, legalábbis két évesnél nem korosabbak.
 
Az oknyomozók feltételezései szerint hajszálrepedések lehetnek az üvegben, vagy annak lapvastagsága vékonyabb a szokásosnál, de az sem kizárt, hogy belülről sérül meg: cipzár, vagy fémgomb repeszti meg mosás közben.
 
A problémát a gyártók is vizsgálják - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez