Keresés a tartalomban:
Életmód

Legjobb munkahely: mégsem álom!

2012. október 17., Kosár információ
Címkék: munkahely legjobb munkahely AonHewitt díj felmérés
A kisvállalatok mezőnyében a kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft., a közepes cégek között az FGSZ Földgázszállító Zrt., míg az ezer munkavállalónál többet foglalkoztató cégek közül a Provident Pénzügyi Zrt. lett a legjobb munkahely Magyarországon az AonHewitt humánerőforrás tanácsadó legfrissebb felmérése alapján, amelynek eredményeit most hozták nyilvánosságra.

A felmérésről

Az Aon Hewitt több mint egy évtizede végzi világszerte a Legjobb Munkahely Felmérést. A kutatás 2001-ben jutott el először Magyarországra, Németország mellett az első európai országként. 2003-ra már átfogó globális felméréssé nőtte ki magát a kutatás: közel 30 ország alkalmazottai értékelték munkahelyüket.. A kiszélesedő európai részvétel ekkorra lehetővé tette egy közös európai lista összeállítását, illetve módot adott egy átfogó, a kontinens humán gyakorlatait vizsgáló elemzés elkészítésére is.
Idén közel 100 magyarországi vállalat több mint 30 ezer munkatársát kérdezték meg arról előzetesen, hogyan érzik magukat a munkahelyükön. A díjazott cégek esetében a munkatársak úgy vélték, hogy a vezetés az alkalmazottakkal a legértékesebb erőforrásként bánik, a munkahely maga vonzó, és úgy látták: cégüknek sikerül megtartania a jó munkaerőt, ezért szívesen ajánlanák a vállalatot másoknak, ismerőseiknek is.
 
A felmérésből kiderült továbbá, hogy a legjobbaknál dolgozók sokkal inkább úgy érzik, hogy a felső vezetés nyíltan tájékoztatja őket a céget érintő kérdésekről, s bíznak a vezetők üzleti döntéseiben is. A megkérdezettek 86 százaléka pedig úgy véli, a felső vezetés megteszi a szükséges lépéseket a vállalat hosszú távú sikeressége érdekében.

A 2012-es siker azért is nevezhető a szokottnál is jelentősebb elismerésnek, mivel a magyar gazdaság állapota nem épp szívderítő, ráadásul az AonHewitt felmérése alapján ma minden hatodik magyar munkavállaló tart az állása elvesztésétől, s a válaszadók kevesebb, mint harmada gondolja úgy, hogy gyorsan könnyen találna állást, ha most újat kellene keresnie.
 
A nagyok versenyére külön pillantást is érdemes vetni. A győztes a Provident lett, míg „ezüstérmes” a Magyar Telekom, harmadik az Ericsson Magyarország. Idén két iparágban, az IT, telekommunikáció és a termelés területén hirdettek legjobb munkahelyet, előbbinél a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft., utóbbinál a Microsoft Magyarország kapta a rangos elismerést.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez