Keresés a tartalomban:
Jog

Problémás jótállási feltételek a Magyar Telekomnál

2013. november 13., Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Címkék: jótállás Telekom Nyrt mobilszolgálató fogyasztó szakszerviz jótállási idő
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) írásos megkeresést küldött a Magyar Telekom Nyrt. nek, miután jótállási feltételeiben problémás részeket talált. Az egyesület megállapítja: „megkérdőjelezhetőek a jótállási feltételek a legnagyobb mobilszolgáltatónál”
„Több fogyasztói megkeresés szólt arról az elmúlt időszakban, mely szerint jótállási igényeik érvényesítése során akadályokba ütköztek a legnagyobb mobilszolgáltatónál, ezért szakembereink tüzetesen szemügyre vették a szolgáltató által támasztott feltételeket. Többek mellett a leírtak között szerepel, hogy az alkatrészek cseréje esetén a jótállási idő azok vonatkozásában nem kezdődik újra, ami a hatályos Ptk. rendelkezések szerint jogszabályellenes” – derül ki az OFE közlményéből.
 
„Találtunk még problémákat a szakszerviz általi beszerelési kötelezettséggel, valamint a teljes jótállás elvesztésével mechanikai sérülések esetén (ezt személyesen a gyártóval való szerződéssel indokolták, azonban emiatt a fogyasztót nem érheti hátrány).”
 
Az OFE megkeresésének eredménytelensége esetén közérdekű kereset indítását helyezte kilátásba.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez