Keresés a tartalomban:
Autó

MABISZ díjnavigátor

2013. november 7., biztositasiszemle.hu/SV
Címkék: kgfb kötelező biztosítás MABISZ díjnavigátor autó
Valamennyi érintett biztosító részvételével elindult a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által működtetett Díjnavigátor, amely pontosan és teljes körűen tartalmazza a biztosítók jövő évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifáit és kedvezményeit.
A MABISZ hitelesített kalkulátora abból a szempontból egyedi, hogy oly módon tartalmazza a biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáit és az összes elérhető kedvezményt, hogy azokat az érintett biztosítók előzetesen ellenőrizték, tesztelték, és írásban jóváhagyták. A MABISZ Díjnavigátorában szereplő adatok így minden esetben hiánytalanok és pontosak.
 
„Az immár negyedik éve működő Díjnavigátor a MABISZ folyamatosan szélesedő fogyasztóvédelmi tevékenységének egyik leghasznosabb eszköze. Kizárólag ellenőrzött, valóban hiteles tarifákat és kedvezményeket tesz közzé, így a váltásban érintett ügyfelek ezen a felületen teljes körűen tájékozódhatnak a díjakról” – hangsúlyozta Molnos Dániel, a szövetség főtitkára.
 
2010. január 1-je, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény hatályba lépése óta nem szükségszerűen esik egybe a biztosítási évforduló a naptári évvel. A MABISZ adatai szerint az összes gépjármű 65 százaléka ugyanakkor még mindig december 31-i évfordulós kgfb-vel rendelkezik. A segédmotor-kerékpárokat nem számítva a 4,021 millió jármű közül 2,652 millió tartozik ebbe a körbe.
 
A magánszemélyek tulajdonában álló személyautók esetében csaknem 70 százalékos ez az arány: ebben a kategóriában a 2,5 millióból 1,78 millió személygépkocsit érinthet az idei kampány.
 
A szövetség adatai szerint a magánszemélyek tulajdonában álló személygépkocsik 51 százaléka bónusz 10-es kategóriába sorolt. Azaz, több mint 907 ezer járműtulajdonos élvezi a legmagasabb bónuszosztály nyújtotta előnyöket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez