Keresés a tartalomban:
Életmód

SZÉP-kártya: év végén lejár a határidő

2012. november 14., Kossuth Rádió/Napközben
Címkék: Szép kártya Cafeteria üdülés szálláshely utazás
Több ezer munkavállalónak több százmillió forintja van még a SZÉP-kártyákon. A tavaly feltöltött egyenlegek most év végén járnak le, s a SZÉP-kártya rendelet értelmében nem lehet a következő évre átvinni.
Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta, tavaly kezdték el a SZÉP-kártya kibocsátásokat, akkor még csak szálláshely szolgáltatásra lehetett igénybe venni. Idén bővült a kör, vendéglátásra, szabadidős tevékenységre is használható, s ennek hatására meredeken emelkedett az igénybevevők száma. Jelenleg az OTP SZÉP-kártyát 550 ezer munkavállaló használja, s a munkáltatók eddig 48 milliárd forintot töltöttek fel.
 
A tavaly feltöltött egyenlegek most év végén járnak le, s a SZÉP-kártya rendelet értelmében nem lehet a következő évre átvinni. Az OTP SZÉP-kártyák esetében az összes kártya 1,5 százaléka érintett, amelyen körülbelül nyolcezer munkavállalónak 300 millió forintja van. Az év végéhez közeledve gyorsul a felhasználás, hetente körülbelül 50 millió forinttal csökken az összeg, s Róth Lajos úgy véli, van remény, hogy év végéig teljesen kifussanak a tavalyi feltöltések.
 
Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta, a SZÉP-kártya az év folyamán egyre népszerűbb lett, a szolgáltatók több mint 755 ezret adtak ki a munkavállalók részére, és több mint 60 milliárd forintot töltöttek fel, amelyből 35 milliárdot már el is költöttek a felhasználók. Lenner Áron Márk is úgy látja, a tavaly feltöltött összegek dinamikusan csökkennek, s ez a szolgáltatók által folytatott kampánynak is köszönhető. A helyettes államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy nem feltétlenül kell az utazást még erre az évre időzíteni, lehetőség van arra is, a jövő évi utazást fizeti ki a felhasználó, az a lényeg, hogy a fizetés december 31-ig megtörténjen.
 
Lenner Áron Márk emlékeztetett, a munkavállalók az előző évi tapasztalataik alapján évente újragondolhatják, hogy mire költenének szívesebben, s év elején dönthetnek, hogy melyik alszámlára szeretnék, ha a munkavállaló feltöltené a számukra biztosított cafetéria juttatást.
 
Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség igazgatója elmondta, az országban több mint 15 ezer szolgáltatóhely fogadja el a SZÉP-kártyát. Tapasztalataik szerint általában egy és öt nap közötti időtartamra utaznak vele, s az elmúlt hónapokban a hosszú hétvégéken megteltek a szállodák. A Magyar Szállodaszövetség igazgatója kiemelte, az üdülési csekkek szintén ezév végén futnak ki, így a Magyar Turizmus Zrt-vel és különböző szolgáltatókkal közös kampányokban nemcsak a SZÉP-kártyát népszerűsítik, hanem a maradék üdülési csekkek felhasználására is felhívják a figyelmet.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez