Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Kiváló magyar pálinka

8 cég használja a védjegyet

2012. november 23., MTI
Címkék: pálinka magyar termék védjegy védjegymatrica Wessling Kft.
A kiváló magyar pálinka minőségét ezentúl pálinkavédjegy rendszer is garantálja, amelyet a Pálinka Céh Egyesület kezdeményezésére a Wessling Hungary Kft. a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen dolgozott ki. Bevezetésére az ősszel került sor.
A pálinkavédjegy rendszer alapja a laboratóriumi és az érzékszervi vizsgálat. A laboratóriumi vizsgálatok során azt vizsgálják, hogy a pálinka összetevői megfelelnek-e a hatályban lévő jogszabálynak. Így elemzik például az alkohol-, a metanol- és a hidrogén-cianid-tartalmat. A védjegyet elnyert pálinkatételek 20 százalékát évente (vissza) ellenőrzik. A rendszer objektív működését pedig a működési szabályzat betartása biztosítja.
 
Az első meghirdetéskor 15 pálinkagyártó pályázott a védjegyre összesen 29 termékkel. Ebből 26 termék felelt meg a szigorú követelményeknek. Egyelőre 8 gyártó kötötte meg a védjegyhasználati szerződést, amelynek alapján 16 termék kapta meg a védjegymatricát.
 
Nagygyörgy László, a Wessling Hungary Kft. elmondta: egy-egy pálinkatétel vizsgálati költsége - összetételtől függően - nettó 23-30 ezer forint. A hologramos matrica darabja pedig nettó 10,8 forintba kerül.
 
A matricák öt évig érvényesek.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez